Indėms apsiginti nuo prievartautojų padės apatiniai su elektrošoku

Indijos inžinieriai sukūrė apatinius, kurie gali padėti moteriai apsiginti nuo prievartautojų ir iškviesti policiją. Išradimo, pavadinto SHE (Society Harnessing Equipment – liet. visuomenei naudinga įranga), autoriai – trys automobilių inžinieriai iš Čenajaus miesto. Idėja sukurti tokius apatinius jiems kilo po garsiai nuskambėjusių atvejų, kuomet Indijos gyventojos ir turistės buvo išprievartautos visuomeniniame transporte, namuose ir viešbučiuose, rašo newsru.com.

Apatiniuose įdiegti GPS ir GSM moduliai, taip pat slėgio jutikliai ir elektrošoko įrenginys, galintis sukelti 3800 kilovoltų iškrovą.<br>techpedia.in
Apatiniuose įdiegti GPS ir GSM moduliai, taip pat slėgio jutikliai ir elektrošoko įrenginys, galintis sukelti 3800 kilovoltų iškrovą.<br>techpedia.in
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 3, 2013, 3:47 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:56 PM

Viena iš projekto autorių Manisha Mohan pasakojo, kad apatiniuose įdiegti GPS ir GSM moduliai, taip pat slėgio jutikliai ir elektrošoko įrenginys, galintis sukelti 3800 kilovoltų iškrovą.

Pasak išradėjų, apatiniai pirmiausia turi atbaidyti prievartautojus elektrošoku, o tada nusiųsti signalą policijai, nurodant tikslias nusikaltimo koordinates, bei SMS žinutes į aukos artimųjų telefonus.

Gynybinio komplekto prototipas gavo apdovanojimą 2013 m. Indijos vadybos instituto technologinių inovacijų konkurse. „Protingi“ apatiniai greičiausiai atsiras ir parduotuvių lentynose.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.