3D modeliai japonėms pakeitė vestuvių nuotraukas

Japonams vestuvinių nuotraukų albumai jau yra praeitis.

3D modeliai yra šiek tiek šiurpūs, bet itin populiarūs tarp japonių, norinčių įamžinti kokį nors svarbų jų gyvenimo momentą, pavyzdžiui, vestuves.<br>dannychoo.com
3D modeliai yra šiek tiek šiurpūs, bet itin populiarūs tarp japonių, norinčių įamžinti kokį nors svarbų jų gyvenimo momentą, pavyzdžiui, vestuves.<br>dannychoo.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2013, 4:09 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:55 AM

Tokijo nuotakos perka 3D lėles, kurios yra tikslios jų kopijos. Šios lėlės atrodo taip pat, kaip pačios moterys savo vestuvių dieną.

Akihabaros rajone esantis „The Clone Factory“ gali sukurti tikrų žmonių ar net gyvūnų kopijas, rašo „Daily Mail“.

Modernus procesas susideda iš kelių žingsnių. Kelios skaitmeninės SLR kameros nufotografuoja žmogaus ar gyvūno galvą iš skirtingų kampų, kompiuteriai „susiuva“ nuotraukas ir gautą informaciją, o specialus 3D spausdintuvas suformuoja 3D skulptūras naudodamas gipso ir rašalo sluoksnius.

Šios 3774 litų (138 tūkst. Japonijos jenų) kainuojančios lėlės yra itin detalios. Jos įamžina modelį.

3D modeliai yra šiek tiek šiurpūs, bet itin populiarūs tarp japonių, norinčių įamžinti kokį nors svarbų jų gyvenimo momentą, pavyzdžiui, vestuves. Klonuojami ne tik veidai, bet ir plaukai, makiažas bei suknelė.

Japonų tinklaraštininkas Danny Choo nuvyko į šį fabriką ir išbandė klonavimo procesą.

Danny lėlės-kopijos kūrimo proceso pradžioje buvo liepta ramiai sėdėti kambaryje, pilname skaitmeninių SLR kamerų. Kai kurios iš jų buvo net ant lubų.

Kelios kameros ėmė suktis jam aplink galvą, o spinduliais buvo atliekami matavimai. Šis procesas truko tik kelias sekundes.

Kai visa informacija buvo paruošta, jo klonas buvo atspausdintas „Zprinter 650“ spausdintuvu. Buvo panaudoti rašalo sluoksniai, kurie sukietėja gipso lovelyje.

Danny klonas buvo paruoštas po kelių dienų. Fabriko darbuotojai jo galvą uždėjo ant „Žvaigždžių karų“ veikėjo kūno.

Klonavimo produktas yra vadinamas „Jibun-san“. Tai lietuvių kalba reikštų „aš“.

Išspausdinto objekto paviršius gali būti gana nelygus dėl spausdintuvo galimybių ribotumo. Lygesni paviršiai yra gaunami spausdinant brangesniais spausdintuvais, pavyzdžiui „Digital Wax“.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.