Pasipiktinimą sukėlusi nuotrauka: moterų problemas sprendė vien tik vyrai?

„Absurdas“. „Neįtikėtina“. „Neapykantos moterims viršūnė“. Tokie ir panašūs komentarai rašomi prie aktyviai internete jau metus platinamos nuotraukos. Ji daryta per Saudo Arabijoje surengtą konferenciją tema „Moterys visuomenėje“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 1:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:48 AM

Konferencija, kurioje dalyvavo atstovai iš penkiolikos šalių, Saudo Arabijos Qassimo universitete buvo surengta pernai. Tačiau aistros dėl jos bent jau virtualioje erdvėje netyla iki šiol, rašo „Daily Mail“.

Internete tebeplatinama nuotrauka, kurią Saudo Arabijos laikraštis išspausdino dar praėjusiais metais. Iš jos galima spręsti, jog konferencijoje dėl moterų padėties dalyvavo vien vyrai – nė vienos moters fotografijoje nematyti.

Internautai mano, kad nuotrauka – dar vienas puikus įrodymas, jog ultrakonservatyvioje Saudo Arabijoje moterų ir vyrų teisės yra nevienodos, tarp lyčių vyrauja atskirtis.

Saudo Arabijoje moterys vis dar negali vairuoti automobilių, į bankus ir biurus patenka per kitus įėjimus nei vyrai, taip pat yra smarkiai priklausomos nuo tėvų, brolių ir sutuoktinių.

Joms reikia vyro giminaičio leidimo dirbti, keliauti, studijuoti ir ištekėti. Teisme moterų parodymai turi mažesnį svorį nei vyrų liudijimai.

Saudo Arabijos valdžia netgi yra paskelbusi apie planus statyti pramoninį miestą, kuriame dirbtų vien moterys.

Tiesa, šiek tiek permainų moterų teisių klausimu šioje šalyje imtasi. Pavyzdžiui, neseniai paskelbta, kad dailiosios lyties atstovės galės pramogaudamos važinėtis dviračiais ir motociklais, bet turės būti lydimos vyrų giminaičių.

Šiemet karalius Abdullah paskyrė moterų į vyriausybei patarinėjančią 150 narių Šuros tarybą. Joms atiteko 20 proc. tarybos vietų.

Saudo Arabijos moterims taip pat žadama leisti dalyvauti 2015 metų vietos rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.