Universitete tualetai – ir transseksualams

Kad universitetuose įrengti atskiri tualetai tiek vyrams, tiek moterims, žinoma, nestebina. Bet štai vienas geriausių britų universitetų nutarė: atskirai nusilengvinti galės ir transseksualai.

Tokie simboliai ant tualetų durų Jungtinės Karalystės Sasekso universitete greitai neturėtų nieko stebinti.
Tokie simboliai ant tualetų durų Jungtinės Karalystės Sasekso universitete greitai neturėtų nieko stebinti.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-19 10:11, atnaujinta 2018-02-21 00:57

Sasekso universitetas garsus visame pasaulyje. Tai viena iš 20 geriausių Jungtinės Karalystės aukštųjų mokyklų, 31-a Europoje, 99-a pasaulyje. Savo tyrimais garsėjantis universitetas didžiuojasi trimis Nobelio premijos laureatais, absolventai ir darbuotojai yra gavę dešimtis kitų svarbių apdovanojimų, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Bet dabar Sasekso universitetas, regis, išgarsės kaip vienas pirmųjų, įrengęs tualetus transseksualams.

Jie, korektiškai vadinami „neutraliąja lytimi”, anot idėjos sumanytojų, daugiau nebeturės raudonuoti ir trypčioti svarstydami, kurias duris praverti norint nusilengvinti.

„Tai puiki idėja, – džiūgavo transseksualų tualetus pasiūliusios Sasekso universiteto studentų tarybos atstovė Imogen Adie. – Norime panaikinti ribas ir leisti visiems pasijusti dar labiau laukiamiems.”

Transseksualų tualetų rėmėjai universiteto „Facebook” paskyroje surengė viešą diskusiją, jos metu netrūko ir audringų pareiškimų.

„Suprantame, jog kai kuriose šalyse tualetai ženklinami skirtingai, tad užtikrinsime, kad ženklai būtų lengvai atpažįstami visiems”, – žadėjo studentų sąjungos atstovė.

Vis dėlto tokia idėja nebuvo sužavėti ne tik kai kurie studentai iš užsienio, bet ir patys britai. Antai vienas istorijos besimokantis vaikinas sakė, kad mintis įrengti specialius tualetus transseksualams yra kvailystė ir laiko švaistymas.

„Nejau studentų sąjungos aktyvistai neturi apie ką diskutuoti? Jei jau svarstome tokius klausimus, gal įrenkime tualetus ir neūžaugoms?” – ironizavo studentas.

Jei būtų priimtas palankus sprendimas, Sasekso universitetas taptų viena pirmųjų aukštųjų mokyklų, įrengusių tualetus transseksualams.

Pirmieji tokie tualetai atsirado 2009-aisiais Stafordšyro universiteto studentų naktiniame klube. („The Daily Mail”, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.