Interneto hitas – vaizdo klipas, skatinantis nemesti mokyklos

Svetainėje „YouTube” ir socialiniuose tinkluose žaibiškai išpopuliarėjusiame vaizdo klipe, skatinančiame nemesti mokyklos, matyti kraujas, žarnos ir atskiros žmogaus kūno dalys.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 6:45 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:43 AM

Tačiau lieka ne visai aišku, ką tokiais sukrečiančiais vaizdais iš tiesų norėjo pasakyti Vakarų Australijos „The Learn for Life“ (liet. „Mokymasis visą gyvenimą“) fondas. Oficialiame organizacijos interneto puslapyje nieko kito nepateikta, išskyrus nuorodą į šią socialinę reklamą.

Vaizdo įrašą sukūrė oficialių apdovanojimų turintis komediantų duetas iš Vakarų Australijos Henry Inglisas ir Aaronas McCannas, kuriantys trumpametražius filmukus.

Nepaisant neaiškumo, reklama išties sukrečianti. Keturi paaugliai, skambant melodingai muzikai, vaizduojami pabėgantys iš mokyklos. Sušokę į nedidelį autobusiuką, jie patraukia gražaus paplūdimio link. Persirengę išlipa iš automobilio ir prasmukę pro tvorą pasileidžia į bangas.

Paaugliai – dvi merginos ir du vaikinai – vienas kitam pradeda rodyti simpatijas. Viena merginų, išlipusi iš vandens, bėga kopų link, tarsi kviesdama paskui save jai patikusį vaikiną. Iki šio momento vaizdo įrašo nuotaika rami, romantiška.

Staiga reklamos tonas pasikeičia. Į kopas bėgusi mergina ją sekusio vaikino akyse užmina ant minos ir sprogsta, aptaškydama jį savo krauju. Vaikinas pradeda rėkti, tačiau iškart sprogsta ir pats. Kiti du paaugliai, visa tai pamatę, apimti šoko bėga iš pajūrio, tačiau netrukus irgi žūva.

Įrašas baigiasi tvoros, per kurią paaugliai prasmuko, vaizdu – ant jos kabo įspėjamoji lentelė, kad tai sprogmenų bandymo zona, todėl į ją įeiti draudžiama.

Ši socialinė reklama internete sukėlė nemažą diskusijų bangą. 

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.