Vis daugiau jaunų britų renkasi kunigystės kelią

Žmonės rečiau vaikšto į bažnyčią sekmadieniais, tačiau vis daugiau jaunų britų renkasi kelią būti kunigais, skelbia „The Economist“. 2013-ais bažnyčia Jungtinėje Karalystėje priėmė net 113 naujų jaunuolių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2014, 5:57 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:50 PM

Tai yra didžiausias skaičius per pastaruosius du dešimtmečius. Tačiau pakeisti senųjų kunigų tiek jaunuolių vistiek dar nepakanka. Naujų klierikų skaičius Anglijoje ir Velse praeitais metais buvo dvigubai didesnis nei 2003-ais. Į seminarijas taip pat ateina vis jaunesni vaikinai.

Tokie skaičiai buvo pasiekti sunkiu darbu. Jeigu seniau bažnyčia dažniau priimdavo jaunuolius, kurie jau turėdavo kelerių metų patirtį kitose srityse, dabar seminarijų durys yra atlapos „jauniems ir gyvybingiems“ žmonėms.

Pasigirsta ir ciniškų replikų, kad taip išaugusiam susidomėjimui šia profesija turėjo įtakos ir neseniai nuvilnijusi ekonominė krizė. Anot skeptikų, reikia nepamiršti, kad kunigystės darbas kartu suteikia ir nemokamą būstą.

Patys jaunuoliai teigia, kad jiems svarbu bendravimas. Anot jų, dėl recesijos atsiradusi emigracija sumažino žmonių skaičių skaičių parapijose, o tai jų bendruomenes tik pavertė glaudesnėmis. Pasak klierikų, tokios bendruomenės yra ta vieta, kur galima pamatyti besibičiuliaujančius homoseksualus, psichikos ligų turinčius žmones, bankininkus ir kitus skirtingus žmones.

Daugelis jaunų klierikų yra nepatenkinti senųjų sustabarėjusiu požiūriu į gėjų teises.

Parengė Liucija Lenkauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.