Veidmainiaujančios žvaigždės boikotuoja Holivudo viešbučius

Holivudo garsenybių mėgsta apsistoti garsiausiuose ir ištaigingiausiuose Beverli Hilso viešbučiuose. Tačiau šiemet būrys pirmo ryškumo žvaigždžių nusprendė nekelti kojų į kelis viešbučius ir prie jų surengti protestą. Priežastis – griežtos islamistinės taisyklės Brunėjuje, skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-07 13:32, atnaujinta 2018-02-14 05:33

Iš pažiūros niekaip su Holivudu nesusijusi tolima Brunėjaus karalystė Beverli Hilse turi ryškų pėdsaką. Mat būtent Brunėjaus vyriausybei priklauso keli prabangūs ir žvaigždžių pamėgti viešbučiai Los Andžele.

Garsenybių pyktį Brunėjus užsitraukė dar praėjusią savaitę priimtais islamo teisės įstatymais. Šalyje nustatytos griežtos taisyklės ir bausmės už jų nesilaikymą.

Pavyzdžiui už nederamą ir islamo moralę neva žeminantį elgesį, tokį kaip penktadieninių pamaldų nelankymas arba nesantuokinių vaikų gimdymas numatomos įkalinimo bausmės. Vėliau šiais metais bausmių bus dar daugiau – vagišius planuojama plakti arba jiems kapoti rankas. O labiausiai gali nepasisekti homoseksualams – juos nuo kitų metų žadama uždaužyti akmenimis.

Ir dar neaišku, ar tokios bausmės galios vien tik Brunėjaus piliečiams, ar ir užsieniečiams. Mažytė Borneo saloje įsikūrusi musulmoniška karalystė yra turtinga, mat gyvena iš naftos ir dujų išteklių, kurių turi pakankamai. Tad šalies karališkosios šeimos atstovai nevengia išlaidauti užsienyje – jie perka viešbučius, kazino, kitą nekilnojamąjį turtą.

Tad Holivudo žvaigždžių, tokių kaip komikai Jay Leno arba Ellen DeGeneres pasirodymas protesto akcijoje prie Beverli Hilso viešbučio buvo nemaloni viešųjų ryšių staigmena Brunėjui.

Netgi Beverli Hilso merė Lili Bosse paragino savo tarybą pasmerkti brunėjaus veiksmus ir priversti musulmonišką valstybę parduoti viešbučius. Britų milijardierius Richardas Bransonas jau taip pat paragino savo šeimą bei darbuotojus nesilankyti Brunėjaus sultono valdomuose viešbučiuose tol, kol nebus atšaukti griežti islamiški įstatymai.

Žvaigždžių balsas buvo išgirstas – kelios organizacijos jau atšaukė savo renginius, turėjusius vykti Beverli Hilso viešbučiuose, kuriems garsenybių pokyliai atneša nemažai pajamų.

Tiesa, garsenybės susilaukė ir kritikos dėl veidmainiavimo. Vieno viešbučių tinklo vadovas Christopheris Cowdray sakė, kad aktoriai, komikai ir kitos žvaigždės kažkodėl pamiršta, jog apsistodami kituose viešbučiuose nekreipia dėmesio į tai, kam priklauso prabangios poilsio vietos. Esą žmogaus teisių pažeidimais garsėjančių šalių turčiai yra nusipirkę vieną viešbutį Holivude.

„Yra kitų viešbučių tinklų, kurie priklauso Saudo Arabijai. Žinote, jūsų marškinėliai tikriausiai irgi atkeliavo iš šalies, kurioje netrūksta žmogaus teisių pažeidimai“, - dviveidžius gėdino Ch.Cowdray.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.