Berniukas Ebolos virusą nugalėjo šokdamas

Vienuolikmetis Mamadee Sayon, kuriam buvo diagnozuota Ebola, neseniai buvo paleistas iš gydymo centro. Neseniai internete buvo išplatintas filmukas, kuriame berniukas, užsikrėtęs mirtinu virusu, šoka ir taip linksmina kitus sunkiai sergančius žmones, skelbia portalas „Daily Mail“.

Jo pasirodymas pakėlė nuotaiką daugeliui sunkiai sergančių pacientų.<br>Youtube nuotr.
Jo pasirodymas pakėlė nuotaiką daugeliui sunkiai sergančių pacientų.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:00 AM

Berniukas tapo vienu iš nedaugelio visiškai pasveikusių nuo Ebolos viruso, o jo sesuo, kuri buvo gydoma toje pačioje stovykloje, neišgyveno. Šeimos narės netektis nepalaužė Mamadee ryžto pasveikti ir po dviejų stovykloje praleistų savaičių jis buvo užfiksuotas šokantis prieš kitus sunkiai sergančius ligonius.

Berniukas buvo gydomas „Doctors Without Borders“ centre, Foyos mieste. Filmuke už berniuko sėdinčios moterys stebi šokantį Mamadee ir šypsosi.

Jo pasirodymas pakėlė nuotaiką daugeliui sunkiai sergančių pacientų. Neseniai berniukas buvo paleistas iš gydymo centro, kuriame nuo Ebolos miršta du trečdaliai pacientų.

JAV prezidentas Barackas Obama Ebolos virusą pripažįsta kaip grėsmę viso pasaulio saugumui. Jam pritaria ir užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas, kurio manymu viruso plitimas gali tapti tikra katastrofa su rimtomis pasekmėmis.

JAV prezidentas paskelbė naują planą, kuriame numatoma į Afriką nusiųsti 3000 JAV karių. Jie epidemijos centruose statytų naujus pagalbos centrus, kurie padėtų veiksmingai sustabdyti viruso plitimą.

„Tūkstančiai žmonių vakarų Afrikoje serga Ebolos virusu. Šis skaičius greitai gali pasiekti dešimtis tūkstančių, o jeigu nebandysime jo sustabdyti – šimtus tūkstančių“, - savo kalboje sakė B.Obama.

Mirtinas Ebolos virusas vakarų Afrikoje jau pareikalavo apie 2500 žmonių gyvybių.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.