Savo virtuvę garbinę prancūzai šluoja britų pusfabrikačius

„Koks akibrokštas!“, - piktinasi savo nacionalinę virtuvę dievinantys prancūzai. Maža to, kad šalį užkariauja iš Amerikos atkeliavę mėsainiai, dabar prancūzai pamėgo ir britiškus pusfabrikačius, rašo „Daily Mail“.

Didžiausioje britų tinklo parduotuvėje Paryžiuje indiškas vištienos karis dingsta iš lentynų greičiausi.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Didžiausioje britų tinklo parduotuvėje Paryžiuje indiškas vištienos karis dingsta iš lentynų greičiausi.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-31 15:59, atnaujinta 2018-01-23 22:09

Prancūzijos darbininkai skuba į parduotuvę „Marks & Spencer“ ir šluoja iš lentynų Jungtinėje karalystėje atsiradusį ir britų labai mėgstamą indišką vištienos karį „tikka masala“, kurį tereikia pašildyti mikrobangų krosnelėje.

Tauta, kuri nepaprastai didžiuojasi savo kulinariniu palikimu, regis, nusigręžia nuo tradicinio prancūziško maisto ir su malonumu gardžiuojasi britiškais sūriais, blyneliais ir kariu, kurį gali nusipirkti tinklinėse britų parduotuvėse.

Didžiausioje britų tinklo parduotuvėje Paryžiuje indiškas vištienos karis dingsta iš lentynų greičiausi. Dabar „tikka masala“ tapo populiariausiu „Marks & Spencer“ parduodamu pusfabrikačiu. Šio tinklo parduotuvių su dideliais maisto skyriais Paryžiuje jau 10.

Paryžiečiai noriai šluoja ir kito britų tinklo „Pret A Manger“ sumuštinius. Paryžiuje atsidarė jau 11 šio tinklo kavinių.

Anksčiau rietę nosi prieš britišką maistą ir juokavę, kad britai kulinarinių tradicijų apskritai neturi, prancūzai dabar patys mielai valgo jų maistą. Regis, skoniai keičiasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.