Suomių kino parodijoje - šokantis „piktadarys Putinas“

Klipas „Šok, Valdimirai Putinai!“ (Dance, Vladimir Putin!), jau surinko daugiau nei 800 tūkst. peržiūrų.<br>AP asociatyvi nuotr.
Klipas „Šok, Valdimirai Putinai!“ (Dance, Vladimir Putin!), jau surinko daugiau nei 800 tūkst. peržiūrų.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 3, 2014, 6:48 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 12:56 AM

Vladimiro Putino įvaizdis ir su juo siejami pastarojo meto politiniai įvykiai įkvėpė suomių režisierių sukurti naują fantastinę kino parodiją, kurios pagrindinis herojus – Rusijos prezidentas, rašoma BBC tinklalapyje.

Kandžias fantastines kino parodijas kuriantis Timo Vuorensola renka lėšas naujam juostos „Geležinis dangus“ (Iron Sky) tęsiniui.

Jo pusantros minutės reklaminį klipą, kuriame galima atpažinti V.Putiną, režisierius paskelbė portale „YouTube“.

Šis klipas „Šok, Valdimirai Putinai!“ (Dance, Vladimir Putin!), jau surinko daugiau nei 800 tūkst. peržiūrų.

Režisierius ne tik prašo visuomenės finansinės pagalbos, bet ir siūlo patiems žiūrovams sėsti į montažo režisieriaus kėdę ir sukurti savo šokančio Putino klipo versiją.

Geriausių klipų kūrėjų darbus jis žada paskelbti oficialioje šio projekto svetainėje tinkle „Facebook“ ir svetainėje „YouTube“.

Naujojo reklaminio filmuko kūrime panaudoti epizodai iš naujausių Rusijos istorijos įvykių, iš kurių minėtina Ukrainos Krymo pusiasalio aneksija.

Pergalingas V.Putino šokis

Reklaminiame klipe į V.Putiną panašus vyras, kurio vaidmenį atliko suomių aktorius Kari Ketonenas, sėdi už stalo blankiai apšviestame kambaryje ir karpo Rusijos ir Europos žemėlapį, kitaip suklijuoja jį, skambant aranžuotam Rusijos himnui.

Kambaryje ant grindų guli tigro iškamša, ant stalo – kelios knygos, tarp kurių galima pamatyti Fiodoro Dostojevskio kūrinį.

Skambant himno žodžiams „Slavsia, otečestvo...“ („Šlovė tėvynei...“), V.Putiną vaidinantis aktorius nusiplėšia nuo savęs švarką, marškinius ir užšokęs ant stalo pradeda šokti tradicinį rusų šokį pritupiant.

Po to „Putinatorius“, taip jis vadinamas klipe, nušoka nuo stalo ant grindų ir toliau tūpčioja, demonstruodamas raumeningą savo torsą.

Pasak režisieriaus, jam patiko filmo „Žvaigždžių karai“ (Star Wars) reklaminio klipo naujos versijos, kurias sukūrė žiūrovai.

„Man įdomu, ką mūsų gerbėjai galės padaryti su šituo“, – sakė režisierius.

Kieto vyruko ivaizdis

Režisierius mano, kad žmonės per kūrybą galės išreikšti savo požiūrį į tokį nevienareikšmiškai vertinamą lyderį kaip Vladimiras Putinas.

„Artimiausiu laiku man geriau nesirodyti Rusijoje“, – parašė T.Vuorensola tinkle „Twitter“, kuriame taip pat įkelta nuoroda į filmuką tinkle „YouTube“.

Šiuo metu režisierius kuria dar vieną projekto filmą, kuris vadinsis „Geležinis dangus. Būsimoji rasė“ (Iron Sky. The Coming Race) ir pasakos apie nacistus tamsiojoje Mėnulio pusėje.

Iš svetainėje IndieGoGo paskelbtos norimos surinkti 500 tūkst. JAV dolerių sumos jau surinkta daugiau kaip 240 tūkstančių. Iš viso kūrėjai tikisi surinkti 10 mln. JAV dolerių savo kino parodijai, kurios visas biudžetas vertinamas 15 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.