Kinas puolė atidarinėti kylančio lėktuvo duris

Kinijos oro linijų keleivis lėktuvo pakilimo metu nusprendė „įkvėpti gryno oro“ ir atidarė avarinį išėjimą, skelbia Kinijos naujienų agentūros. Pasak lėktuvo personalo, keleivis tiesiog nesuprato, kokią grėsmę sukėlė tiek sau, tiek visiems likusiems keleiviams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2014, 9:51 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 8:34 PM

Šis incidentas sekė praėjusios savaitės įvykį, kai tų pačių Kinijos oro linijų keleivis puolė atidarinėti avarinį išėjimą, lėktuvui tik nusileidus ant žemės. Keleivis šaukė ir priešinosi jį stabdančiam lėktuvo personalui, aiškindamas, kad jam reikia skubiai išlipti.

Kinija jau senokai baiminasi dėl savo keleivių ir turistų elgesio užsienyje, kur šie dažnai patenka į kultūrinių skirtumų sukeltus incidentus. Štai ir avarinio išėjimo atidarymas buvo lemtas ne piktybinių kėslų, o keleivio neišmanymo. Pirmą kartą lėktuvu skridęs kinas manė, kad durų atidarymas „leis įkvėpti gryno oro“.

„Daugybę metų skraidau lėktuvais, tačiau pirmą kartą matau, kad kas nors bandytų atidaryti avarinį išėjimą“, - rašė vienas keleivis socialiniame tinkle, kur jau pasklido nuotraukos ir vaizdo įrašai iš šio keisto incidento.

„Prie avarinio išėjimo yra puikiai matomi visi įspėjimai, žmonėms paaiškinami pavojai, tačiau jie dažnai vadovaujasi savo galva“, - aiškino Kinijos oro linijų atstovas, pridurdamas, kad 50-metis vyras buvo persodintas į kitą vietą ir jam buvo paaiškinta daugiau nesiartinti prie avarinio išėjimo.

Pranešama, kad nei šis, pirmą kartą lėktuvu skridęs kinas, nei skubėjęs ir avarinio išėjimo duris tiesiog išplėšti norėjęs tautietis nebus nubausti. Tiesa, žymiai blogesnis likimas laukia kito kino, kuris prieš kurį laiką „Air Asia“ lėktuve sukėlė skandalą ir karštu vandeniu apiplikė stiuardesę.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Kinijos valdžiai tenka raudonuoti dėl savo piliečių elgesio. Kai kurios šalies turizmo agentūros netgi imasi vesti specialius apmokymus kinams, kurie pirmą kartą vyksta į užsienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo