Vatikane – kirpykla ir dušai benamiams

Naujausia popiežiaus Pranciškaus iniciatyva patinka Romos benamiams. Šimtai nuolatinės pastogės neturinčių vyrų ir moterų pirmadienį rikiavosi prie Šv.Petro aikštės – jų laukė nemokami dušai ir galimybė už dyką nusiskusti, skelbia naujienų agentūra AP.

Romos benamiai nuo šiol gali nusiprausti ir nusiskusti Vatikane.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Romos benamiai nuo šiol gali nusiprausti ir nusiskusti Vatikane.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Feb 16, 2015, 3:15 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:39 AM

49 metų Mauro Casubolo buvo vienas klientų, užsukusių į popiežiškąją vyrų kirpyklą, atidarytą viešųjų tualetų patalpose visiškai greta Berninio kolonados. Dėkingo vyro skruostai dar buvo paraudę – jis buvo ką tik apskustas.

„Man gražu, ką jis dėl mūsų padarė, dėl žmonių, kurie gyvena gatvėse. Dabar, kai išeini pabandyti susirasti darbą, gali prieš tai nusiprausti ir apsitvarkyti“, – džiaugėsi Mauro.

Vyriausiasis popiežiaus labdarys, monsinjoras Konradas Krajewskis anksčiau teigė, kad toks projektas itin reikalingas, nes į benamius žmones dažnai šnairuojama dėl jų išvaizdos ir kvapo. Iniciatyvą remia Vatikanas ir katalikiškos labdaros organizacijos.

Kadangi Romoje kirpyklos pirmadieniais dažniausiai nedirba, apskusti benamius pasisiūlė daugybė savanorių, taip pat – vienuolės. Vienas tokių geradarių – kirpėjas Enrico Malmieri. Jo eilė padėti vargšams – kitą pirmadienį.

„Man buvo smalsu, – sulaukęs kvietimo atvykti į improvizuotą kirpyklą teigė E.Palmieri. – Visa tai labai gražu ir dora“.

Benamis M.Casubolo teigia, kad jam prasimaitinti padeda Romos labdaros organizacijos, bet labiausiai jis norįs susirasti darbą.

„Man nesvarbu – galiu valyti laiptus, tualetus, – tikina italas. – Viskas bus gerai, jei gausiu algą, kuri man padės ištempti iki mėnesio pabaigos. Tada galėčiau turėti namus ir gyventi kaip visi kiti. Man 49 metai, ne 60 ar 80“.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.