Šiaurės Korėjos vunderkindas: Kim Jong-unas vairavo vos trejų

Savo lyderį Šiaurės Korėjos gyventojai aukština, kaip tik išmano,o jei reikia – sukuria fantastines istorijas. Šalies mokytojams neseniai buvo išdalinti vadovėliai, kuriuose rašoma, kad Kim Jong-unas buvo vunderkindas. Jis esą mokėjo vairuoti jau trejų metų, o jachtų lenktynes laimėjo vos devynerių, rašo „The Daily Telegraph“.

Šiaurės Korėjo lyderis kaip niekada stengiasi puoselėti savo kultą.<br>AFP nuotr.
Šiaurės Korėjo lyderis kaip niekada stengiasi puoselėti savo kultą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 2:26 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:29 AM

Šis vadovėlis naudojamas Šiaurės Korėjos vidurinėse mokyklose bei gimnazijose, Kim Jong-uno revoliucinės veiklos pamokose.

Šiaurės Korėjo vaikai pamokose girdi liaupses ir pagyrimus lyderiui, mokosi jo biografiją, kurioje įterpta ir dalykų, kurie panašesni į lakios fantazijos vaisius, nei į realybę. Mokiniams aiškinama,kad Kim Jong-unas vairavo jau būdamas trejų, be to jis kuria nuostabius muzikinius kūrinius ir tapo paveikslus. Kim Jong-unas, pasirodo, yra ir iš prigimties talentingas buriuotojas.

„Būdamas 9-erių metų Kim Jong-unas lenktyniavo su jachtų kompanijos vadovu iš užsienio, kuris tuo metu lankėsi Šiaurės Korėjoje“, – aiškinama knygoje ir priduriama, kad šios lenktynės baigėsi lyderio pergale.

Režimas dabar imasi įvairiausių priemonių įtvirtinti lyderio kultą, nes, kaip manoma, Kim Jong-unui vis dar trūksta visuomenės paramos.

„Tokie dalykai mums parodo, kad jo valdymas vis dar nestabilus, – teigia Tokijo universiteto profesorius Toshimitsu Shigemura. – Šiaurės Korėjos lyderis turi rodyti rezultatus, o kol kas jam tai nesisekė. Ne itin daug žmonių gerbia Kim Jong-uną, todėl stengiamasi įkalti mažiems vaikams, koks didis ir galingas jų šalies lyderis“.

Panašiai buvo giriamas ir buvęs Šiaurės Korėjos diktatorius, Kim Jong-uno tėvas Kim Jong-ilas. Pasakota, kad jis ėmė vaikščioti vos trijų savaičių, o pradėjo kalbėti vos aštuonių savaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.