Kinų pramoga – suvaidinti savo mirtį

Visi laisvalaikį supranta skirtingai: vieni eina į kiną, kiti sportuoja, o dalis kinų repetuoja savo mirtį. Nauja pramoga leidžia jiems išbandyti, ką reiškia būti sudegintam krematoriume ir vėl atgimti.

Kinai krematoriumą pavertė ne tiktai sudeginimo, bet ir pramogų vieta.
Kinai krematoriumą pavertė ne tiktai sudeginimo, bet ir pramogų vieta.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-05-07 09:16, atnaujinta 2018-01-04 17:32

Du kinų verslininkai, iš Šanchajaus kilęs Huange Weipingas ir Dingas Rui, aštrių pomėgių gerbėjams sukūrė neįtikėtiną pramogą – mirties simuliatorių, kuriame dalyviai gali patirti, ką reiškia būti sudegintam krematoriume.

Ši pramoga pradėta 2014 metų rugsėjį.

Už 35 eurus žmogus gali dalyvauti savo mirties simuliacijoje. Jis paguldomas į karstą ir su juo įstumiamas į deginimo krosnį.

Jos viduje kuriamas „autentiškas degimo įspūdis“: pučiami 40 laipsnių karščio garų pliūpsniai, parenkama liepsnas primenanti šviesa.

Kai „kremavimas“ baigiamas, dalyviai ant lubų pamato gimdos projekciją ir turi iššliaužti iš karsto į minkštą baltą patalpą – neva gimdą, kur jie „atgimsta“.

„Jautiesi, lyg tikrai būtum deginamas gyvas, – įspūdžiais dalijosi 22 metų Tingas Shenas. – Jaučiuosi, lyg būčiau miręs ir vėl prisikėlęs.“

Apie 50 proc. kinų po mirties būna kremuojami, todėl ši pramoga daug kam atrodo įdomi. Jos kūrėjai tvirtina mėginę sukurti kuo autentiškesnę patirtį, kad žmonės įsivaizduotų, kas jų kūnui atsitiks po mirties.

Panašūs mirties simuliatoriai jau sėkmingai veikia ir Pietų Korėjoje bei Taivane. O kiti kinų verslininkai dabar planuoja atidaryti dar vieną – keturmatį mirties simuliatorių, kuris primintų apsilankymą kino teatre. Dalyviams būtų rodomas trimatis filmas ir skleidžiami garsai, keičiama temperatūra ir apšvietimas.

Tiesa, šis filmas galiausiai irgi pasibaigtų vaizdais iš gimdos – mat kinai tiki, kad žmogus atgimsta ir turi kelis gyvenimus. („The Independent“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.