Sausainuką iš „Titaniko“ pardavė už neįtikėtiną sumą

Sausainuko, kuris kainavo 23 tūkst. JAV dolerių (20,8 tūkst. eurų), valgyti – nepatartina. Dar iš „Titaniko“ likusio krekerio niekas nesukramsnojo net 103 metus, skelbia „The Telegraph“.

Tokie sausainukai buvo itin pigūs ir paprasti.<br>„Twitter“ nuotr.
Tokie sausainukai buvo itin pigūs ir paprasti.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 28, 2015, 4:57 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 6:20 AM

Šį krekerį iš skęstančios legendos išgelbėjo Jamesas Fenwickas, kuris į krantą saugiai parplaukė laivu „Carpathia“. Vyras sausainuką laikė „Kodak“ juostelės voke, kartu su užrašu, kuris priminė, jog tai yra „sausainis iš Titaniko gelbėjimosi valties. 1912 metų balandis.“

Šimtametis sausainukas įėjo į išgyvenimo rinkinį, kuris buvo paruoštas „Titaniko“ gelbėjimosi valtyse.

Šis produktas nesupuvo ir nesunyko, nes jis buvo pagamintas taip, kad pasenęs išdžiūtų ir sukietėtų.

Laikomi sausi šio tipo sausainiai dažniausiai nepelija.

Šį savaitgalį jis buvo parduotas „Henry Alridge & Son“ aukcione.

Sausainuką pagaminusi įmonė „Spillers and Bakers“ garsėjo kaip šunų sausainių gamintojai. Jų pagaminti sausainiai ir kiti maisto produktai buvo labai pigūs ir neišvaizdūs ir dažniausiai buvo vartojami kritiškų situacijų ir karo metu.

„Šis sausainis tikrai skaniai neatrodo, tačiau jei esate įstrigęs irkluojamoje valtelėje viduryje vandenyno: su pasimėgavimu suvalgytumėte jį ir visus likusius“, – sakė Alanas Aldridge.

Neseniai buvo parduoti ir kiti iš „Titaniko išlikę daiktai, pavyzdžiui užkandžių meniu, kuris į aukciono kišenę sužėrė net 58,2 tūkst. svarų (80,4 tūkst. eurų).

Meniu išgelbėjo 1912 m. lemtinguoju reisu pirmąja klase keliavęs Niujorko verslininkas Abrahamas Lincolnas Salomonas. Internetinį aukcioną laimėjo didžiausią sumą pasiūlęs privatus kolekcininkas nepanoro atskleisti savo tapatybės.

Šis meniu yra vienas iš trijų aukcione pasiūlytų daiktų iš vadinamosios „turčių valties“ – „Titaniko“ gelbėjimosi valties Nr. 1, kuri iš skęstančio laivo gabeno vos penkis turtingus keleivius ir septynis įgulos narius, nors joje galėjo tilpti iki 40 žmonių.

Už 11 tūkst. dolerių (9,9 tūkst. eurų)aukcione parduotas spausdintas talonas iš „Titanike“ buvusios turkiškos pirties, o nelaimę išgyvenusios Mabel Francatelli laiškas surinko pusaštunto tūkstančio dolerių (7,7 tūkst. eurų).

Pasakojama, kad M. Frankateli „turčių valties“ įgulai davė didelį kyšį, kad šie kuo greičiau irkluotų nuo grimztančio laivo, užuot paėmę daugiau skęstančiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.