Kelionė linksmuoju traukiniu audrina vaizduotę

Baltos katytės „Hello Kitty“ populiarumas nepaliauja augti. Azijoje šios animacinės veikėjos atvaizdais jau puošiamas ir visuomeninis transportas – pavyzdžiui, naujas linksmasis traukinys, kursuojantis Taivane.

Animacinio filmuko „Hello Kitty“ veikėjos atvaizdu papuoštas traukinys skirtas turistams vilioti, tačiau atsilaikyti negali ir Taivano gyventojai. Jie metė visus darbus, kad išbandytų linksmąjį traukinį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Animacinio filmuko „Hello Kitty“ veikėjos atvaizdu papuoštas traukinys skirtas turistams vilioti, tačiau atsilaikyti negali ir Taivano gyventojai. Jie metė visus darbus, kad išbandytų linksmąjį traukinį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Animacinio filmuko „Hello Kitty“ veikėjos atvaizdu papuoštas traukinys skirtas turistams vilioti, tačiau atsilaikyti negali ir Taivano gyventojai. Jie metė visus darbus, kad išbandytų linksmąjį traukinį.
Animacinio filmuko „Hello Kitty“ veikėjos atvaizdu papuoštas traukinys skirtas turistams vilioti, tačiau atsilaikyti negali ir Taivano gyventojai. Jie metė visus darbus, kad išbandytų linksmąjį traukinį.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 8, 2016, 7:02 AM, atnaujinta May 30, 2017, 2:42 AM

Japoniško animacinio personažo „Hello Kitty“ gerbėjai šį pavasarį nesitvėrė džiaugsmu: Taivane baltos katytės paveikslėliais išpuoštas traukinys kovo pabaigoje pirmą kartą leidosi į kelionę iš Taibėjaus į Taidongą.

Viena „Hello Kitty“ gerbėja Wendy Chang atviravo praleidusi darbą tik dėl to, kad galėtų viena pirmųjų išbandyti šį ypatingą traukinį.

„Aš esu tikra gerbėja! Man mama nuo pat vaikystės dovanodavo „Hello Kitty“ piešinėliais papuoštus daiktus. Užaugau kartu su šia katyte! – entuziazmo neslėpė W.Chang. – Namuose mano ryžių virdulys ir muzikos grotuvas papuošti jos atvaizdais. Aš labai džiaugiuosi „Hello Kitty“ matydama kasdien.“

Animacinės katytės atvaizdų tikrai netrūko ir naujajame traukinyje: piešinėliai buvo ant jo išorės, vagonų viduje, ant atlošų, tualetuose ir net mašinistų kabinoje.

Keleivius taip pat pasitiko milžiniškais kačiuko kostiumais persirengę aktoriai.

Daugybė baltąją katytę mėgstančių keleivių troško iš kelionės parsivežti kokį nors suvenyrą, tad kai kurie jų nutarė pavagiliauti.

Per pirmąją traukinio kelionę keleiviai spėjo nugvelbti net 328 iš 376 katytės atvaizdu papuoštų medžiaginių uždangalų, kurie buvo padėti ant atlošų galvai.

Traukinio palydovai įtarė, kad džiaugsmo apnikti gerbėjai gali nesusilaikyti ir slapta pasiimti tokių suvenyrų, todėl buvo pasiruošę papildomų užtiesalų.

Tiesa, atsarginių kėdžių papuošalų jie turėjo vos ne tris kartus mažiau, nei buvo pavogta.

Linksmasis traukinys nuo balandžio 21-osios pradės važinėti reguliariai: jis kursuos maršrutu Taibėjus–Taidongas nuo penktadienio iki sekmadienio.

Tokia transporto priemonė – Taivano valdžios sumanymas ir puiki duoklė „Hello Kitty“ gerbėjams.

Tikimasi, kad mielais piešiniais išpuoštas naujasis traukinys privilios turistų ir praskaidrins jų kelionę geležinkeliais.

„Mes visus kviečiame į Taivaną gerai praleisti laiko, – teigė Taivano geležinkelių administracijos direktorius Joe Y.Chou. – Tikimės, kad galėsime padovanoti daug džiaugsmo.“

„Hello Kitty“ – tikras pasaulinis fenomenas: Japonijoje sukurtą mielą mažylę pamilo vaikai ir suaugusieji visuose pasaulio kampeliuose. Ilgainiui „Hello Kitty“ tapo vienu geriausiai atpažįstamų prekės ženklų.

Neseniai šio personažo kūrėjai visus nustebino – pareiškė, jog šis mažas mielas padarėlis iš tiesų visai nėra katytė.

Jie atskleidė, kad visų širdis pakerėjusi animacinio filmuko „Hello Kitty“ veikėja yra maža mergaitė Kitty White, gyvenanti netoli Londono ir dievinanti obuolių pyragą. K.White esą eina į trečią klasę ir turi seserį dvynę.

Tačiau ji nėra katytė, nors taip ir atrodo, nes, anot „Hello Kitty“ sukūrusių žmonių, ji niekuomet nevaikšto ant visų keturių kojų ir pati turi mažą kačiuką Charmmy Kitty.

Aštuntajame dešimtmetyje Japonija ypač domėjosi Jungtine Karalyste, todėl tai paaiškina, kodėl „Hello Kitty“ tapo brite, kuri įkūnijo tobulą vaikystę. („The Daily Mail“, „Die Deutsche Welle“, „Reuters“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.