Popiežius Pranciškus benamius džiugina kelionėmis

Popiežius Pranciškus nusprendė pamaloninti Romos benamius – ne tik surengė jiems kelionę į paplūdimį, bet ir pavaišino vakariene picerijoje. Be to, Vatikanas likimo nuskriaustiesiems įrengė ir dušus.

Popiežius susirūpino benamiais.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Popiežius susirūpino benamiais.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Daily Mail“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Aug 16, 2016, 9:05 AM, atnaujinta May 15, 2017, 8:32 PM

Maždaug šimtas benamių žmonių iš Romos sulaukė popiežiaus Pranciškaus dovanos – vienos dienos atostogų prie jūros, kurią baigė skania vakariene picerijoje.

Nors už kelionės į paplūdimį ir vakarienės organizavimą buvo atsakingas popiežiaus pagalbininkas monsinjoras Konradas Krajewskis iš Lenkijos, kartais maistą jiems atnešdavo pats pontifikas.

K.Krajewskis kasdien maždaug 10 žmonių veždavo iš Romos į Paso Oskuro kurortą. Ten benamiai galėjo džiaugtis saule ir išsimaudyti. Vatikanas jiems parūpino maudymosi aprangą ir rankšluosčių.

O vakarop, prieš sugrįždama į Romą, grupelė dar apsilankydavo ir picerijoje.

„Norime būti tikri, kad bent jau tą dieną jie tikrai galės sočiai pavalgyti. Visuomet į organizuojamas vienos dienos atostogas įtraukiame ir vakarienę picerijoje. Juk būtent tai daro visi italai. Puikiai suvokiame, kad toks mūsų poelgis neišgelbės pasaulio.

Taip pat mes suprantame, kad vienos dienos atotrūkis nuo gyvenimo gatvėje neišspręs benamių problemų Romoje, tačiau siekiame parodyti jiems bent šiek tiek pagarbos“, – pasakojo K.Krajewskis.

Monsinjoras juokėsi, kad jis kartu su likimo nuskriaustais žmonėmis yra kiek neįprasti poilsiautojai.

„Atrodome kiek neįprastai – jų veidai rudai įdegę, o kūnai – pieno baltumo, nes tie žmonės niekada neturėjo galimybės pagulėti paplūdimyje ir pasideginti“, – sakė K.Krajewskis.

Tiesa, jis tikino buvęs maloniai nustebintas matydamas, kaip benamiai žmonės bendrauja tarpusavyje vakarienės metu.

„Jie puikiai rado bendrą kalbą. Kai susėdome prie stalo, jie ėmė pasakoti įvairias istorijas. Be to, vienas kito atidžiai klausėsi, nepertraukė“, – kalbėjo monsinjoras.

Tai ne pirmas kartas, kai popiežius Pranciškus padeda benamiams, gyvenantiems šalia Vatikano.

Antai šalia Šv.Petro bazilikos pontifiko nurodymu buvo pastatyti benamiams žmonėms skirti dušai.

Čia pat dirba ir kirpėjai, kurių paslaugomis nemokamai gali pasinaudoti likimo nuskriaustieji. O Italijos traukinių stotyse benamiams dalijamas karštas maistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.