Rusija jau ruošiasi pasaulio futbolo čempionatui: atgaivins blaivyklas

Būsimas pasaulio futbolo čempionatas verčia rusus griebtis senų triukų. 2018 metais planetos futbolo elitas grumsis Rusijoje, todėl šalies valdžia nusprendė atgaivinti prieš pusę dešimtmečio užmirštas blaivyklas.

Per 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje trumpam vėl atsiras blaivyklos girtiems sirgaliams.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ asociatyvoji nuotr.
Per 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje trumpam vėl atsiras blaivyklos girtiems sirgaliams.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ asociatyvoji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2016, 4:36 PM, atnaujinta May 10, 2017, 7:01 AM

Rusijoje blaivyklos pirmą kartą atsirado 1904 metais ir paplito sovietmečiu. Nors jų buvo atsisakyta 2011 metais, blaivyklos vienam mėnesiui per vyksiantį pasaulio futbolo čempionatą vėl pradės veikti 11-oje miestų, rašo BBC.

Pernai atlikta apklausa parodė, kad net 80 proc. visų rusų palaiko blaivyklų sugrąžinimą.

Rusijos futbolo fanai naujus ketinimus vertino atsargiai. Vienos rusų futbolo gerbėjų grupės lyderis Eduardas Latypovas tvirtino, kad blaivyklos buvo protingas sumanymas, tačiau neturėtų būti naudojamos kaip bausmė – tik kaip būdas išvengti bėdų.

„Daugelis gerbėjų į kitą šalį arba miestą atvyksta stebėti rungtynių, bet net neįžengia į stadioną, – aiškino E.Latypovas. – Jie lekia tiesiai į barą.“

2016 metų Europos futbolo čempionate buvo galima regėti daugybę girtų susirėmimų tarp Rusijos ir Anglijos gerbėjų.

Rusijos futbolo sirgalių lyderis Aleksandras Špryginas – per čempionatą sulaikytas dėl smurto – tikino, kad blaivyklos yra puikus sprendimas Europos sirgaliams, kurie „nežino savo ribų“.

Vis dėlto Rusijos alkoholio rinkos tyrėjas Vadimas Drobizas teigė, kad blaivyklos kaip tik labiau tinka šalims, kuriose egzistuoja gėrimo viešose vietose kultūra. Tokioms, kaip Rusija.

„Kai nusigeri ir įkrenti į sniego krūvą, tave pakelia ir nuneša į blaivyklą“, – aiškino V.Drobizas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.