Kuriozinis jachtos likimas: išplaukė iš Klaipėdos, keliavo į Lenkiją, pasiliks Estijoje

Lenkijoje registruotos jachtos, kuri

Jachtai „Maus“, plaukusiai iš Klaipėdos uosto Lietuvoje į Gdanską Lenkijoje, lūžo stiebas.<br>„Sputnik“/ „Scanpix“ nuotr.
Jachtai „Maus“, plaukusiai iš Klaipėdos uosto Lietuvoje į Gdanską Lenkijoje, lūžo stiebas.<br>„Sputnik“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2016, 4:47 PM, atnaujinta May 9, 2017, 11:11 PM

Su Lenkijos vėliava plaukiojančiai jachta „Maus“, plaukusi iš Klaipėdos uosto Lietuvoje į Gdanską Lenkijoje, lūžo stiebas, o jos įgulą po pagalbos šauksmo prie Lietuvos krantų išgelbėjo Vokietijos karinis laivas, pranešė regioninis laikraštis „Saarte Haal“.

Po kelių savaičių jachta atsidūrė Saremos pakrantėje, kur ją rado Saremos savanorių gelbėtojų asociacijos narė Agne Peetersoo.

Jachtos savininkas Tomaszas Kubackis atvyko į Estiją apžiūrėti laivo, tačiau, apsvarstęs aukštus jachtos gabenimo iš Saremos į Lenkiją kaštus, netrukus nusprendė jį perrašyti Saremos jūrų gelbėtojams.

„Parsigabenti ją sausuma būtų buvę labai brangu, – „Saarte Haal“ tvirtino T.Kubackis.- Transporto iš Saremos į Lenkiją kaina būtų beveik prilygusi jachtos vertei. Labai džiaugiuosi, kad ji atiteko vyrams, kurie ją tinkamai panaudos Saremoje“.

Savanorių gelbėtojų asociacija ketina suremontuotą jachtą naudoti mokymams. „Jachtoms Baltijos jūroje nutinka labai įvairių nelaimių, o ši jachta kaip tik yra tinkamo dydžio treniruotėms“, pasakojo Saremos savanorių gelbėtojų asociacijos valdybos narys Koitas Kullas.

Asociacija vienija daugiau kaip 60 narių, kurių visi turi šeimas. Kai jachta bus suremontuota, o mokymai nevyks, asociacijos nariai ja galės su šeimomis plaukioti jūra, rašo laikraštis.

„Kaip bebūtų, ją naudosime geriausiems tikslams“, K.Kullas sakė apie jachtą, kuri dabar stovi Lomalos uoste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.