Pergalinga D. Trumpo kalba – be svarbiausių žodžių. Kokie jie?

D.Trumpas po pergalės rinkimuose kalbėjo daugiau nei 14 minučių, tačiau neištarė labai svarbių žodžių.<br>AP nuotr.
D.Trumpas po pergalės rinkimuose kalbėjo daugiau nei 14 minučių, tačiau neištarė labai svarbių žodžių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-12 17:15, atnaujinta 2017-04-18 03:18

Šią savaitę išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas be jokios konkurencijos buvo labiausiai linksniuojamas žmogus pasaulio žiniasklaidoje.

Netikėtai galingiausios valstybės prezidento rinkimus laimėjęs 70-metis verslo magnatas iš karto po jo pergalės žiniasklaidoje buvo narstomas po kaulelį. Nuo jo būsimo prezidentavimo stiliaus, būsimų ir nenuspėjamų darbų ir verslo istorijos iki gyvenimo moterų, šeimos, skandalingų pasisakymų ar sukaupto turto.

Tačiau viena svarbi detalė daugeliui prasprūdo pro akis. Tiksliau, ausis.

Turbūt tik vos keletas žmonių pastebėjo, kad pergalingą naktį stojęs prie tribūnos ir kreipęsis į tautą, 45-asis JAV prezidentas baigdamas kalbą neištarė, ko gero, svarbiausių žodžių, kurie neįsivaizduojami tokiose prezidentų kalbose.

D.Trumpas, išrėžęs kiek daugiau nei 14 minučių trukusią padėkos kalbą, jos pabaigoje neištarė kaip įprasta: „Dieve, laimink Ameriką“, ar „Dieve, laimink Jungtines Amerikos Valstijas“.

„Ačiū jums. Labai jums ačiū. Ačiū Mike'ui Pence'ui (būsimam JAV viceprezidentui – red.). Ačiū“, – tokiais žodžiais savo kalbą baigė D.Trumpas.

Toks atvejis – pirmas nuo 1984-ųjų, kai tąkart perrinktas prezidentas Ronaldas Reaganas savo kalbą pabaigė ištardamas: „Ačiū jums visiems!“ Tiesa, jis prieš tai dar pasakė: „Telaimina jus Dievas“. Tačiau įprastos frazės „Dieve, laimink Ameriką“ taip ir neištarė.

Vėliau išrinkti JAV prezidentai George'as Bushas, Billas Clintonas, George'as W. Bushas jaunesnysis ir Barackas Obama savo pergalingose kalbose šią frazę ištardavo ir neretai – po keletą kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.