Užsispyręs amerikietis atsisako sužinoti, kas laimėjo prezidento rinkimus

Amerikiečiai jau daugiau nei prieš savaitę sužinojo, kas JAV prezidento poste pakeis Baracką Obamą. Tik ne vienas Bransviko miestelio Džordžijos valstijoje gyventojas – jis iki šiol atsisako tuo domėtis, skelbia WJXT.

J.Chandleris jau daugiau kaip savaitę vengia bet kokių naujienų, o viešose vietose užsikemša ausis.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
J.Chandleris jau daugiau kaip savaitę vengia bet kokių naujienų, o viešose vietose užsikemša ausis.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2016, 2:30 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 11:53 AM

Joe Chandleris iki šiol nežino, ar rinkimus laimėjo Hillary Clinton, ar Donaldas Trumpas. Amerikietis mano esantis vienintelis sąmoningas šalies gyventojas, kuris iki šiol nežino, kas tapo išrinktuoju prezidentu.

„Tam tikra prasme protestuotoju prieš absurdą, kuriuo pavirto mūsų politinė sistema, ir nusprendžiau netapti jo dalimi“, – tikino vyras.

Kalendorius piešiantis menininkas balsavo rinkimuose, tačiau nenori sužinoti, kas laimėjo šalį suskaldžiusius rinkimus, nes nė vienas iš kandidatų jam iš tiesų nepatiko.

„Viskas prasidėjo netyčia. Buvau pakviestas į rinkimų rezultatų laukimo vakarėlį, kuriame visi graužia nagus ir laukia žinių, bet nusprendžiau, kad galima be to apsieiti“, – pasakojo J.Chandleris.

Amerikietis atsisakė ateiti į vakarėlį ir net neįsijungė televizoriaus, o vietoj to pasinėrė į darbą.

Praėjus dviems paroms jis suprato, kad jo gyvenimas tiesiog teka įprasta vaga ir jam visai nebūtina sužinoti, kas laimėjo rinkimus.

„Jaučiuosi kaip uragano akyje – taikiame nežinios burbule, apsuptame sumaišties. Aš dailininkas ir rašytojas ir per šį laiką spėjau labai daug padaryti“, – tikino vyras.

Nors amerikietis neplanavo surengti tokio protesto, jis supranta, kad ši nežinomybė greitai baigsis, kai jis sugrįš į normalų gyvenimą.

„Vien tik sutikęs kažką maisto parduotuvėje galiu išgirsti klausimą „Ar gali patikėti, kad jis laimėjo?“ arba „Ar gali patikėti, kad ji laimėjo?“ Viskas priklauso vien nuo įvardžio giminės“, – pripažino J.Chandleris.

Kaip jam pavyko iki šiol nesužinoti? Vyras teigė, kad jis vengia bet kokių žinių, viešumoje dėvi garsą sulaikančias ausines, o kartais net pasikabina ant kaklo apie savo norą pranešantį ženklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.