Garsi Ispanijos vienuolė abejoja Mergelės Marijos skaistybe

Ispanijoje žinoma vienuolė sukėlė ant kojų šalies Katalikų bažnyčią. Dominikonė pareiškė, kad, jos nuomone, Jėzaus Kristaus motina Mergelė Marija su Juozapu buvo normali pora, kuri mylėdavosi.

L.Caram pareiškimai apie Mergelę Mariją sukrėtė Ispanijos katalikų bažnyčią.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
L.Caram pareiškimai apie Mergelę Mariją sukrėtė Ispanijos katalikų bažnyčią.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2017-02-03 08:10, atnaujinta 2017-04-10 22:56

51 metų Lucia Caram išgarsėjo vesdama televizijos laidą, o jos socialinio tinklo „Twitter“ paskyrą seka per 183 tūkst. žmonių.

Vienuolė palaiko Katalonijos nepriklausomybės siekį, nebijo pareikšti nuomonės kitais politiniais klausimais.

Tačiau dėl pareiškimo apie Mergelę Mariją ir seksą ji sulaukė griežto atsako iš Katalikų bažnyčios. Televizijos pokalbių laidoje L.Caram pareiškė, kad ji netiki vienu kertinių katalikybės principų, skelbiančiu, kad Jėzaus Kristaus motina pastojo būdama nekalta.

„Manau, kad Marija buvo įsimylėjusi Juozapą ir jie buvo normali pora. O normalios poros mylisi, – eteryje savo nuomonę pareiškė prieš 26 metus į Ispaniją atvykusi argentinietė L.Caram. – Žinau, kad sunku tuo patikėti, nes mes laikomės savo išgalvotų taisyklių nesugebėdami atskleisti po jomis slypinčios tikrosios žinutės.“

Viename Manresos vienuolyne gyvenanti L.Caram nesibodėjo eteryje aptarti savo požiūrio į seksą, religiją ir santykio tarp jų abiejų.

„Seksas yra būdas išreikšti jausmus, meilę ir jis yra kiekvieno žmogaus dalis, – tvirtino L.Caram. – Katalikų bažnyčia laiko seksą purvina ir slapta tema, tačiau, mano nuomone, tai yra palaiminimas.“

Tiesa, taip vaizdingai apie fizinę meilės apraišką kalbėjusi vienuolė patvirtino, kad ji pati yra nekalta ir niekaip netenkina savo geismų.

Vienuolės komentarai iš karto sulaukė Viko miesto vyskupo kritikos. Vyskupas išplatino pareiškimą, kuriuo siekė visiems priminti, kad Katalikų bažnyčios nuomonė apie Mergelės Marijos nekaltybę – nepajudinama.

„Tikėjimas, kad Mergelė Marija buvo nekalta, yra viena svarbiausių Katalikų bažnyčios nuostatų nuo pat jos atsiradimo“, – skelbė Viko vyskupas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.