Pasiuntė žinią Donaldui Trumpui: „Ar gali būti Lietuva trečia?“

Žurnalistas A.Tapinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žurnalistas A.Tapinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 2:03 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:54 PM

Naujasis JAV prezidentas savo inauguracijos kalboje rėžė: „Nuo šiol Amerika visuomet bus pirma“. Jis ne kartą akcentavo, kad JAV interesai jam bus svarbiausi.

It užsikirtęs jis kartojo ir „Padarykime Ameriką vėl didžia“ bei žadėjo pastatyti sieną su Meksiką, kad apsisaugotų nuo nelegalių migrantų iš šios šalies.

Tokie D.Trumpo pareiškimai nepraslydo pro akis satyrinių televizijos laidų kūrėjams. Pirmieji savo šalies pristatymą sukūrė Olandai. Vaizdo įraše daugybę kartų minimi D.Trumpo taip pamėgti žodžiai „didis“, „puikus“. Olandai netgi pajuokavo pastatę sieną, kad apsisaugotų nuo Meksikos atplaukiančių vandenų.

Lietuvos internetinės televizijos „Laisvės.tv“ kūrėjai su žurnalistu Andriumi Tapinu priešaky taip pat neatsiliko ir sukūrė filmuką, D.Trumpui pristatantį Lietuvą. Jame taip pat gausu šmaikščių pasisakymų.

„Gerbiamas prezidente, tai yra vaizdo filmas, pristatantis Lietuvą. Olandai tai padarė pirmi. Na ir kas? Mes esame Europos centre ir esame geriausia Europos šalis“, – tokiais žodžiais pradedamas filmukas.

Jame taip pat primenama, kad prieš 600 metų Lietuva buvo didi šalis, sutriuškinusi „šlykštukus vokiečius“. Vėliau gi sutriuškino sovietus „pastatydami žmonių sieną, vadinama Baltijos keliu“.

„Į sieną įtraukėme netgi šiek tiek latvių ir estų“, – juokaujama filmuke.

„Mes turime greičiausią pasaulyje internetą. Tik įsivaizduokite, kaip greitai galėsite talpinti savo įrašus „Twitter“, – šmaikštaujama atkreipiant dėmesį į tai, kad D.Trumpas itin mėgsta dalintis savo mintimis šiame socialiniame tinkle.

Filmuke primenama, kad lietuviai yra dideli krepšinio gerbėjai. „Mes amžinai liekame treti, tačiau vieną kartą laimėjome prieš amerikiečius. Jie buvo silpni kaip vaikai. Beje, visi demokratai“, – komentuojama sarkastiškai.

„Mes puikiai suprantama, kad Amerika bus pirmoji, Olandija gali turėti savo antrą vietą, o mes pasiimsime trečią. Siunčiame linkėjimus iš Europos centro“, – baigiamas filmukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?