Audros vėtomas lėktuvas Mančesteryje per plauką išvengė katastrofos

Mančesterio oro uoste vos neįvyko katastrofa. Milžiniškos audros siaubiamoje Šiaurės Anglijoje lėktuvams buvo itin sudėtinga nusileisti, nes jie buvo blaškomi galingų oro gūsių. Tačiau vienas pilotas meistriškai nutupdė vėjo vartomą orlaivį ir net išsišiepęs pamojavo kameroms.

„Monarch Airlines“ lėktuvas.<br>„Twitter“ nuotr.
„Monarch Airlines“ lėktuvas.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2017, 10:08 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 4:24 AM

Vaizdo klipe matoma, kaip iš Insbruko reisu MON503 skridęs lėktuvas bandė nutūpti Mančesterio oro uoste. Vėjas siekė daugiau nei 80 kilometrų per valandą greitį, todėl orlaivis buvo blaškomas iš šono į šoną tarsi lapas, rašo „Manchester Evening News“.

Tačiau pilotas profesionaliai suvaldė link nusileidimo tako šonu judėjusį „Monarch Airlines“ lėktuvą ir saugiai jį nutupdė. O tada, tarsi tai būtų buvęs pats lengviausias dalykas, pamojavo įvykį filmavusioms kameroms.

„Tai buvo normalus nusileidimas, turint omenyje, kokios buvo oro sąlygos dėl audros „Doris“, – situaciją aiškino „Monarch Airlines“ pilotų vadybininkas S.Brownas. – Gebėjimas nutupdyti lėktuvą pučiant stipriam vėjui yra vienas iš daugelio šio piloto gabumų. Jis viską padarė tobulai, o tai, ką jis padarė, moka visi mūsų pilotai.“

Mančesterio oro uosto atstovė tvirtino, kad nepaisant audros dar kilo ir leidosi lėktuvai. Tiesa, galinga audra vertė kai kuriuos reisus vėluoti.

Be to, daliai orlaivių nepavyko nusileisti Mančesteryje, todėl lėktuvai buvo nukreipti į Lydso, Glazgo ir Hitrou oro uostus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.