Plaukų netekę japonai sukūrė naują pramogą

Nuplikę japonai nutarė neliūdėti dėl iškritusių plaukų. Vyrai įkūrė likimo brolių klubą ir siekia, kad jis taptų žinomas visame pasaulyje ir linksmų rungčių turnyre galėtų varžytis su plikiais iš užsienio.

Vyrai varžosi, kuriam pirmajam pavyks nuo galvos nuplėšti siurbtuką.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Vyrai varžosi, kuriam pirmajam pavyks nuo galvos nuplėšti siurbtuką.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Feb 28, 2017, 8:19 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:16 PM

Plikių klubas galbūt nėra tas, į kurį noriai stotų nauji nariai, bet kelios dešimtys Curutos miestelio Japonijoje vyrų nesisieloja į jį įstoję.

Vešlių plaukų nebeturintys japonai renkasi į tradiciniais tapusius renginius, kur žaidžia įvairiausius žaidimus ir smagiai leidžia laiką.

Vienas žaidimų – virvės traukimas. Vyrai prie plikės priklijuoja siūlais surištus silikonius siurbtukus ir varžosi, kuris sugebės nutempti priešininko siurbtuką. Tiesa, pramoga kartais būna skausminga.

„Man vis dar skauda galvą. Regis, prireiks ledo“, – po varžybų juokėsi 43-ejų Toshiyuki Ogasawara.

64-erių Masatomo Sasaki, į plikų vyrų klubo susirinkimą atvykęs pirmą kartą, neslėpė, kad anksčiau dėl savo plikumo jautėsi nejaukiai. Tačiau pamatęs, kad kiti vyrai žiūri į tai su šypsena, geriau pasijuto ir jis.

„Didžiuojuosi. Gal greičiau turėčiau sakyti, kad jaučiuosi gerai būdamas plikas. Ir visa tai – tiktai plikų vyrų klubo dėka“, – teigė M.Sasaki ir pridūrė, kad plikti pradėjo būdamas 40-ies.

Plikų vyrų klube šiuo metu yra 65 nariai iš įvairiausių Japonijos miestų.

Tiesa, toks narių skaičius yra išties nedidelis klubui, kuris buvo įkurtas dar 1989 metais. Jo sumanytojai turėjo vieną tikslą – į plaukų praradimą pažvelgti kitaip.

Jie siekė, kad nuplikę vyrai nesijaustų nejaukiai ir nemanytų esantys nepatrauklūs.

„Norėjome į plikumą pažvelgti pozityviai, pasilinksminti, savo spindinčiomis plikėmis šiam pasauliui suteikti šiek tiek daugiau šviesos“, – juokavo vienas klubo įkūrėjų bei jo prezidentas Teijiro Sugo.

70-metis vyras neslepia – jis norėtų atrasti dar daugiau bendraminčių, kurie, kaip ir jis pats, nesivaržytų netekę plaukų ir prisidėtų prie klubo.

„Norėčiau, kad pliki vyrai iš viso pasaulio atvažiuotų čia.

Galėtume surengti plikių olimpinį turnyrą“, – svarstė T.Sugo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.