Dėl šios asmenukės merginos šeima buvo priversta bėgti iš šalies

Prieš metus Sarah Idan „Swarovski“ kristalais papuošta suknia atstovavo Irakui grožio konkurse „Mis Visata“. 27-erių mergina tapo pirmąja šios šalies atstove konkurse per 45 metus. 

„Mis Irakas“ S.Idan (dešinėje) ir „Mis Izraelis“ Adar Gandelsman nusprendė prieš konkursą Las Vegase nusifotografuoti kartu. <br> Instagram nuotr. 
„Mis Irakas“ S.Idan (dešinėje) ir „Mis Izraelis“ Adar Gandelsman nusprendė prieš konkursą Las Vegase nusifotografuoti kartu. <br> Instagram nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2018, 4:00 PM

Tačiau visas džiaugsmas greitai buvo sugadintas vienintelės asmenukės, kurią pamatė visas pasaulis. 

S.Idan ir „Mis Izraelis“ Adar Gandelsman nusprendė prieš konkursą Las Vegase nusifotografuoti kartu. 

„Aš pasiūliau nusifotografuoti, kad mūsų tautos pamatytų, kad neturime jokių priešiškų jausmų ir esame taikos ambasadorės“, – pasakojo S.Idan.

Prie nuotraukos irakietė prirašė: „Taika ir meilė nuo „Mis Irako“ ir „Mis Izraelio“. Tačiau reakcija anaiptol nebuvo tokia, kokios merginos tikėjosi. 

Likus šešioms dienoms iki konkurso ji pabudo nuo grasinimų iš „Mis Irako“ rinkimų organizatorių, įspėjusių, kad jeigu ji nepašalins nuotraukos, iš jos bus atimtas titulas. Kiti grasino jai mirtimi. 

S.Idan iškart paskambino šeimai, kuri gyvena Irake. 

„Mano mama labai išsigando. Aš atsiprašiau jos ir pasakiau, kad esu pasiruošusi atsisakyti titulo ir pasitraukti iš konkurso, jeigu ji to nori“, – teigė mergina. 

S.Idan taip pat sulaukė grasinimų internete, nes per išankstines fotosesijas dėvėjo bikinį. Tačiau daugiausiai bėdų atnešė asmenukė, nes Irakas ir Izraelis nepalaiko diplomatinių santykių ir nuotrauka sukėlė tarptautinį skandalą. 

„Pasidalijusi nuotrauka nė akimirkos negalvojau, kad sulauksiu tokios reakcijos. Grasinimai mirtimi internete buvo labai gąsdinantys“, – pasakojo gražuolė.

Kitą dieną S.Idan pasidavė spaudimui paviešinti antrą žinutę, kurioje ji paaiškino, kad neremia Izraelio vyriausybės ir jos politikos Artimuosiuose Rytuose, bei atsiprašė visų, kurie „pagalvojo, kad tai palestiniečių puolimas“. 

Mergina viešai nekalbėjo apie kontroversišką savo žingsnį, kad jos tėvai ir kiti šeimos nariai galėtų tyliai pasitraukti iš Irako. 

„Žmonės šalyje atpažįsta mano šeimą. Jie taip pat sulaukė daug grasinimų, todėl liepiau mamai gelbėtis“, – prisipažino mergina. 

S.Idan dabar pati bijo grįžti į Iraką, nors ten dar teks apsilankyti, nes dvigubą JAV ir Irako pilietybę turinti mergina ten turės atsinaujinti asmens dokumentus.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų gruodžio 18 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.