Gineso rekordas: Nigerijos virtuvės šefė be perstojo ruošė maistą 93 valandas

Nigerijos virtuvės šefė Hilda Baci 93 valandas ir 11 minučių be perstojo ruošė maistą ir pasiekė Gineso rekordą kaip ilgiausiai prie viryklės stovėjusi pavienė virėja.

Hilda Baci.<br>AP/Scanpix nuotr.
Hilda Baci.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 11:57 AM

Nuodugnus vertinimas patvirtino gegužę pasiektą rekordą, pranešė Gineso rekordų knyga. Ligšiolinis rekordas buvo 87 valandos ir 45 minutės – jį 2019 m. pasiekė vienas Indijos virtuvės šefas.

H. Baci, siekdama rekordo, norėjo atkreipti dėmesį į Nigerijos virtuvę. 26-erių moteris prieš tai stropiai treniravosi sporto klube, kad galėtų beveik keturias dienas be pertraukos stovėdama ruošti įvairius savo šalies gardumynus.

Per virimo maratoną paremti H. Baci atėjo žinomi šalies asmenys, pavyzdžiui, Lagoso valstijos gubernatorius ar muzikos žvaigždė Tiwa Savage.

„Noriu, kad nigerietiški receptai plistų visame pasaulyje, – taip savo motyvaciją siekti rekordo paaiškino H. Baci. – Noriu, kad atsitiktinai užskus į kokį nors prekybos centrą čia būtų galima rasti nigerietiškų ingredientų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.