Katalonų nudistai širsta ant turistų: „Trūksta pagarbos“

Saulės nubučiuotame Katalonijos paplūdimyje Segimonas Rovira pradėjo jaustis nejaukiai. Kiek 56 metų vyras prisimena, šios vietovės turkio spalvos vandenyse daugiausia lankydavosi nudistai. Dabar jis skausmingai suvokė, kad yra apsuptas degintis atvykusių turistų – su maudymosi kostiumėliais.

Ispanai pyksta ant apsirengusių nudistų.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Ispanai pyksta ant apsirengusių nudistų.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-31 19:42

„Anksčiau žmonės atvykdavo į nudistų paplūdimį ir arba išeidavo, arba nusirengdavo, – sakė Rovira. - Dabar jie pasilieka su maudymosi kostiumėliais. Tačiau jie nesuvokia, kad jei jų daug, jie galiausiai priverčia mus jaustis nepatogiai. Tai pagarbos trūkumas.“

Dabar Rovira ir kiti Katalonijos nudistai kovoja prieš tai, pradėdami kampaniją, kuria siekiama apsaugoti dešimtmečius gyvuojančią tradiciją, kuri galioja maždaug 50 regiono paplūdimių.

„Nudizmas Ispanijoje nėra uždraustas, tai galima daryti bet kuriame paplūdimyje, – pasakojo Rovira, vadovaujantis Katalonijos natūristų ir nudistų federacijai. - Tačiau, kad netrukdytume žmonėms, mieliau lankomės paplūdimiuose, kurie tradiciškai yra nudistiniai ir kuriuose dauguma žmonių yra nuogi. Norime, kad žmonės tai gerbtų.“

Neseniai asociacija nusiuntė laišką Katalonijos vyriausybei, prašydama surengti susitikimą, kuriame būtų sprendžiamas šis klausimas. Kolektyvas jau pradėjo svarstyti galimus prašymus – nuo didesnio nuogalių paplūdimių ženklinimo iki visuomenės informavimo kampanijos, kuri galėtų padėti ugdyti pagarbą natūralizmui. Atsakymo jie dar negavo.

Tai, ką vietos žiniasklaida vadina „tekstilės invazija“, yra turizmo bumas ir socialinės žiniasklaidos sprogimas. Vis gausėjant tinklaraščių ir kelionių gidų, siekiančių nuvesti saulės ieškotojus nuo jau pramintų takų, jie atkreipia dėmesį į pačius nekalčiausius ir labiausiai paslėptus regiono paplūdimius, dažnai nepaminėdami jų ilgalaikių sąsajų su nudizmu.

Kitais atvejais paplūdimių lankytojai patys nusprendžia nekreipti dėmesio į šias sąsajas ir, norėdami užsitikrinti vietą ant auksinio smėlio, aplenkia ženklus „nudistų paplūdimys“.

„Mes praradome šiek tiek pilietiškumo“, – neabejojo katalonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.