Portugalijos miestelyje – neįprastas vaizdas: gatvėje tekėjo tikra vyno upė

Savaitgalį Portugalijos Leviros mieste alkoholis liejosi laisvai. Pranešama, kad vietos spirito varykloje sprogo dvi cisternos, kuriose buvo apie 2,2 mln. litrų vyno, kuris netrukus užtvindė gatves.

 Vyno upė Portugalijoje.<br> Stop kadras.
 Vyno upė Portugalijoje.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 11:28 AM, atnaujinta Sep 13, 2023, 11:29 AM

Internete paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti, kaip vynas, kurio beveik užtektų pripildyti olimpinio dydžio plaukimo baseiną, trykšta Leviros miesto Anadijoje, centrinėje Portugalijoje, gatvėmis.

„Labai apgailestaujame dėl šį rytą įvykusio incidento, – sekmadienį savo „Facebook“ puslapyje paskelbė „Destilaria Levira“. – Norime išreikšti nuoširdų susirūpinimą dėl padarytos žalos“.

Įmonė teigė, kad plyšimo priežastys tiriamos ir kad prisiima visą atsakomybę už valymo darbus.

Vynas tekėjo netoliese esančiais keliais, užtvindė žemę ir mažiausiai vieną rūsį, pranešė vietos žiniasklaida. Vietos ugniagesiai padėjo valyti, o skystis, kurį pavyko surinkti, buvo išvežtas į nuotekų valymo įrenginius.

Išsiliejimas truko apie valandą, tačiau stipraus kvapo nepaliko, nes tai buvo „geros kokybės vynas“, laikraščiui „New York Times“ patikino spirito varyklos vadovas Pedro Carvalho.

Pasak jo, viena cisterna sugriuvo dėl „struktūrinio gedimo“, o vyno srauto jėga nuvertė antrą cisterną.

Įmonė teigė, kad cisternos buvo naudojamos vyno pertekliui laikyti. Portugalijoje, kaip ir kitose vyną gaminančiose šalyse, pavyzdžiui, Prancūzijoje, šiuo metu yra perteklinė vyno pasiūla, be kita ko, dėl sumažėjusio vartojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.