J. Bideno šuo vėl įkando apsauginiui

JAV prezidento Joe Bideno šuo Commander‘is vėl įkando slaptosios tarnybos agentui. Vienas už prezidento apsaugą atsakingos institucijos darbuotojas „turėjo kontaktą su pirmosios šeimos keturkoju“, kuris jam įkando, pareiškė slaptosios tarnybos atstovas Anthony‘is Guglielmis. Agentui esą medicininė pagalba suteikta vietoje – Baltuosiuose rūmuose.

JAV prezidento Joe Bideno šuo Commanderis.<br>AP/Scanpix nuotr.
JAV prezidento Joe Bideno šuo Commanderis.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 5:54 PM

Anot stoties CNN, tai jau mažiausiai vienuoliktas incidentas, kai dvejų metų vokiečių aviganis Commander‘is įkanda žmogui. Vienu atveju auka netgi buvo gydoma ligoninėje.

Pirmosios ponios Jill Biden atstovė sakė, kad Baltieji rūmai naminiams gyvūnams yra „stresą kelianti aplinka“. Prezidentas su žmona esą ir toliau deda pastangas, kad aviganis priprastų prie dažnai „nenuspėjamos“ Baltųjų rūmų aplinkos.

Jau vasarą pirmoji šalies šeima pareiškė, kad Commander‘is, reaguojant į jo elgesį, yra specialiai dresuojamas. Keturkojis į Baltuosius rūmus pateko 2021 m. gale. Netrukus čia apsigyveno ir katė vardu Willow.

Priprasti prie Baltųjų rūmų aplinkos sunku buvo ir kitam Bidenų augintiniui vardu Majoras – taip pat vokiečių aviganiui. Jis taip pat kandžiojosi ir tada laikinai buvo išsiųstas į privačius JAV prezidento namus Delavere. Vėliau Majoras apsigyveno pas šeimos draugus.

Vokiečių aviganiai yra žinomi dėl savo stipraus apsauginio instinkto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.