Po trumpo sulaikymo muitinėje A. Schwarzeneggeris aukcione pardavė prabangų laikrodį

Aktorius ir buvęs JAV politikas Arnoldas Schwarzeneggeris ketvirtadienio vakarą aukcione už 270 tūkst. eurų pardavė laikrodį ir skirs pinigus klimato iniciatyvoms, pranešė jo įkurta kovos su klimato kaita grupė.

A. Schwarzeneggeris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A. Schwarzeneggeris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 12:19 PM, atnaujinta Jan 19, 2024, 12:20 PM

Mažiausia A. Schwarzeneggeriui priklausančio laikrodžio „Audemars Piguet“ kaina buvo 50 tūkst. eurų. Prieš parduodant laikrodį 76 metų „Terminatoriaus“ žvaigždė buvo sulaikytas Miuncheno oro uosto muitinėje. Trečiadienį į Vokietiją atskridusį austrą muitinės pareigūnai apkaltino nedeklaravus 26 tūkst. eurų vertės laikrodžio, kurį jis ketino labdaros tikslais parduoti aukcione.

Iš Los Andželo atvykęs buvęs Kalifornijos gubernatorius buvo sustabdytas oro uoste maždaug trims valandoms. Pareigūnai nusivedė A. Schwarzeneggerį, apžiūrėjo jo bagažą ir rado laikrodį. Miuncheno muitinės atstovas spaudai sakė, kad buvo pradėta baudžiamoji mokesčių byla. Laikrodis turėjo būti užregistruotas, nes tai yra importas.

A. Schwarzeneggeris turėjo sumokėti 35 tūkst. eurų, įskaitant 4 tūkst. eurų mokesčių ir 5 tūkst. eurų baudą, pranešė Vokietijos bulvarinis leidinys „Bild“, citavęs muitinės pareigūnus. Aktorius pasiūlė sumokėti kreditine kortele, tačiau Vokietijos muitinės taisyklės reikalauja, kad pusė sumos būtų sumokėta grynaisiais. Teigiama, kad muitinės pareigūnai lydėjo A. Schwarzeneggerį į banką pasiimti grynųjų, tik po to jam buvo leista tęsti kelionę.

A. Schwarzeneggerio klimato iniciatyvos grupė pranešė, kad jis bendradarbiavo su muitinės pareigūnais, „nors tai buvo nekompetentingas tyrimas, klaidų komedija, kuri galėtų būti labai juokingas filmas apie policiją“.

Muitinės atstovas „Sueddeutsche Zeitung“ sakė, kad jeigu prekės lieka Europos Sąjungoje, jas privalu deklaruoti muitinėje ir „tai taikoma kiekvienam, ar jis būtų Schwarzeneggeris, Mulleris, Meieris ar Huberis“.

Laikrodį specialiai A. Schwarzeneggeriui pagamino Šveicarijos prabangių laikrodžių gamintoja „Audemars Piguet“.

Aukcione gautos „pajamos bus skirtos A. Schwarzenegger klimato iniciatyvai, kasmet Austrijos sostinėje Vienoje organizuojančiai pasaulinę klimato konferenciją ir remiančiai klimato projektus visame pasaulyje“, sakoma labdaros organizacijos svetainėje ir priduriama, kad A. Schwarzeneggeris daugiau nei 20 metų kovoja su tarša ir klimato kaita bei laikosi požiūrio, kad reikia „mažiau kalbų, o daugiau veiksmų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.