2013-ieji pasauliui nepagailėjo skandalų

Nuo garsių ir įtakingų įtakingų porų skyrybų iki žiaurių nusikaltimų. Tokios skandalingos istorijos kartino jų herojų gyvenimą ir ilgam įstrigo visuomenės atmintyje.

Praėjusį birželį V. Putinas pasirodė viešai su Liudmila ir pranešė apie skyrybas po beveik 30 kartu nugyventų metų.<br>AP nuotr.
Praėjusį birželį V. Putinas pasirodė viešai su Liudmila ir pranešė apie skyrybas po beveik 30 kartu nugyventų metų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Žilinskaitė

Dec 31, 2013, 7:11 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 3:55 PM

Skandalų šiemet netrūko ir kaimyninėje Lenkijoje. Šalies gyventojus šokiravo pranešimai apie tai, kad 36 metų matematikos ir fizikos mokytoja Agnieszka K. iš Didžiųjų Godziešų miestelio pagimdė vaiką nuo 14 metų moksleivio Patryko.

Spėjama, kad būtent kažkuri gimdymo namų darbuotoja pranešė savo įtarimus žiniasklaidai, nusistebėjusi tuo, kad suaugusią moterį į ligoninę atlydėjęs paauglys prašėsi leidžiamas dalyvauti gimdyme.

Paslaptį atskleisti padėjo vienos žurnalistės gudrumas – ji telefonu paskambino mokytojai ir apsimetė esanti psichologė, konsultuojanti visas gimdyves. O mokytoja tariamai psichologei per keletą pokalbių išsipasakojo, nenujausdama, kad viskas įrašinėjama.

Žurnalistė įrašus perdavė prokuratūrai, teigdama, kad jos pilietinė pareiga yra šį pedofilijos atvejį perduoti tirti tardytojams.

Paaiškėjo, kad apie romaną žinojo ir berniuko mama, ir kiti mokytojai, tačiau tylėjo. Mokytoja, pastojusi nuo 14-mečio, iš pradžių norėjo darytis abortą, todėl nuėjo pasitarti su paauglio mama.

Pastaroji esą patarė gimdyti, ir abi moterys primokė Patryką, kad niekam neprasitartų apie romaną ir nėštumą. Taip pat susitarta, jog baigęs mokyklą Patrykas savo auklėtoją ves ir tuo pačiu įsivaikins dukrelę.

Gimdė siaubingomis sąlygomis

Skandalas buvo kilęs dėl gimdyvės ir kitame pasaulio gale – Meksikoje.

Visa šalis kalbėjo apie nuotrauką, kurioje užfiksuota moteris, tupinti skausmo iškreiptu veidu, o jos naujagimis guli ant žolės nenukirpta virkštele.

29 metų Irma Lopez pagimdė ligoninės, kuri atsisakė ją priimti, kieme.

I.Lopez pasakojo, kad iš savo namų kalnuose į kliniką su vyru ėjo valandą. Kai pagaliau šią pasiekė, slaugytoja jai atšovė, jog moteris tik 8 mėnesius nėščia, todėl yra nepasiruošusi gimdyti, o gydytojas ją apžiūrės tik kitą rytą.

Po pusantros valandos kieme I.Lopez nubėgo vandenys ir prasidėjo gimdymas. Jos vyras nuskubėjo maldauti pagalbos, bet moteris per tą laiką atsitūpusi ir ranka pasirėmusi į sieną pagimdė sūnų.

Milžiniškas kančias per gimdymą patyrė ir viena iš trijų Klivlande dešimtmetį grobiko naguose kankintų moterų. Visas pasaulis sukrėstas klausėsi jų istorijos, kai pagrobtosios buvo išlaisvintos.

Jų skriaudikui Arieliui Castro – buvusiam mokyklinio autobuso vairuotojui - buvo skirta 1000 metų kalėjimo bausmė. O po mėnesio grobikas rastas nusižudęs kalėjimo kameroje.

Gina DeJesus, Michelle Knight ir Amanda Berry, kuri nelaisvėje nuo grobiko susilaukė dukters, atskleidė, kad dešimtmetį kentė patyčias, buvo mušamos, žaginamos, laikytos surakintos grandinėmis, o kartais ir marinamos badu.

Rūpesčiai dėl paauglių

Apie seksualinę prievartą kalbėjo ir septyniolikametė airė, liūdnai išgarsėjusi socialiniuose tinkluose. Paauglė buvo nufotografuota užsiimanti oraliniu seksu su dviem vyrais per Eminemo koncertą.

Atviros nuotraukos žaibiškai pasklido po internetą, socialiniuose tinkluose ir sulaukė daugybės smerkiančių komentarų. Jos šeima buvo sukrėsta – esą paauglei toks elgesys nėra būdingas.

Dėl kilusio skandalo supanikavusi septyniolikametė buvo paguldyta į ligoninę. O pareigūnai ėmė aiškintis, ar jos teiginiai dėl lytinės prievartos ir paslapčia į gėrimą įmaišytų narkotikų, yra tiesa.

Susirūpinimas šiemet augo ir kita paaugle – penkiolikamete dainininko Michaelo Jacksono dukterimi Paris Jackson, kuri bandė nusižudyti.

Pastaraisiais metais Paris Jackson ir du jos broliai – Prince’as Michaelas ir Prince’as Michaelas II – išgyveno kur kas daugiau dramų nei dauguma jų bendraamžių.

2009 metais mirusio tėvo netekties skausmas, nesutarimai su dėdėmis ir tetomis, trumpas, paslaptingas juos globojusios močiutės dingimas ir kovos teismuose – tokia M.Jacksono atžalų kasdienybė. Be viso to, Paris kentė depresiją ir nemigą, ją kamavo paaugliškos problemos ir reikėjo laikyti egzaminus.

Konkrečios priežastys, privedusios paauglę prie tokio žingsnio, neatskleistos.

Tačiau kai kurie šaltiniai svarstė, kad paauglė visiškai palūžti galėjo dėl atšalusių santykių su vienu iš brolių ir kalbų, kad ji nėra tikra velionio popkaraliaus duktė.

Skyrėsi garsūs žmonės

Įvairiausiais gandais ir kalbomis apaugo ir australų kilmės žiniasklaidos magnato 82-ejų Ruperto Murdocho ir trečiosios jo žmonos 45-erių kinės Wendi Deng skyrybos.

Pažįstantieji porą sako, kad tarp sutuoktinių, kurie kartu pragyveno beveik 15 metų ir susilaukė dviejų dukterų, įtampos būta jau kurį laiką.

Esą trečioji magnato žmona tapo pikta, valdinga moterimi, kuri ėmė nuolat kelti skandalus, neslėpti susierzinimo dėl sutuoktinio ir barti jį bjauriausiais žodžiais.

Kiti šaltiniai pateikė dar pikantiškesnę skyrybų priežasties versiją. Esą R.Murdochą įsiutino žmonos santykiai su buvusiu Jungtinės Karalystės premjeru Tony Blairu, kuris ilgai laikytas šeimos draugu.

Jiedu neva ne kartą susitiko ir savaitgalius kartu leido be R.Murdocho žinios

T.Blairas jau anksčiau yra teigęs, kad jo santykiai su gera drauge Wendi Deng yra tik platoniški, tačiau R.Murdochui artimi šaltiniai leido suprasti, kad magnatas mano kitaip.

2013-aisiais išsiskyrė ir daugiau garsių užsienio porų. Bene daugiausiai lietuvių dėmesio sulaukė Rusijos prezidento Vladimiro Putino skyrybos su žmona Liudmila.

Žinia apie jas nebuvo netikėta, nes daugybę metų Rusijoje nesiliovė spekuliacijos apie byrančią V. Putino, kuriam 61-eri, santuoką.

Jo žmona Liudmila ištisus mėnesius nesirodydavo viešumoje, o kai pasirodydavo kartu su prezidentu, jie elgdavosi lyg svetimi. Buvo kalbama, kad 55-erių moteris negali pakęsti viešumos, kiti tikino, kad dėl poros problemų kaltas įtemptas V.Putino darbo grafikas.

Garsiai kalbėta ir apie tai, kad Rusijos prezidentas neva pusę savo gyvenimo buvo įsimylėjęs buvusią olimpinę gimnastę Aliną Kabajevą, kuriai dabar 30 metų.

Kremlius ir pats V. Putinas kategoriškai neigė, kad jo santuoka turi problemų. Laikraštis, kuris bandė tvirtinti priešingai, staiga buvo uždarytas.

Bet praėjusį birželį V. Putinas pasirodė viešai su Liudmila ir pranešė apie skyrybas po beveik 30 kartu nugyventų metų, nors daugelis abejojo, kad apie tai kada nors bus oficialiai paskelbta.

Tačiau kodėl pora nutarė pasukti skirtingais keliais, tebelieka spėlionių klausimas.

Sukrėtė žiaurūs nusikaltimai

Skandalingų žinių iš Rusijos būta ir daugiau. Pasaulis akylai stebėjo Maskvos Didžiojo teatro bylą, kurioje atomazga pasiekta gruodžio 3-iąją.

Baleto solistui Pavelui Dmitričenkai, kuriam 29-eri, dėl sąmoningo sunkaus kūno sužalojimo buvo skirta 6 metų kalėjimo bausmė. Jis organizavo nusikaltimą, per kurį praėjusį sausį rūgštimi buvo apipiltas teatro baleto meno vadovas Sergejus Filinas.

Kalėjimo bausmės skirtos ir kitiems dviem nusikaltimo dalyviams.

„Po to, kas įvyko, mano artimųjų gyvenimas visiškai pasikeitė. Aš netekau regėjimo. Nebegaliu matyti savo vaikų“, - liudydamas teisme kalbėjo 43-ejų S.Filinas.

P.Dmitričenka, kuris garsėjo tokiais tamsiais vaidmenimis kaip Ivano Rūsčiojo, užpulti S.Filiną pasiūlė todėl, kad buvo nepatenkintas tuo, kaip meno direktorius vadovavo šokėjams.

P.Dmitričenka pastaraisiais metais šoko kelias svarbias partijas. Tačiau jam to, regis, neužteko.

Šokėjas norėjo pats rinktis vaidmenis, kaip, anot šaltinių, jau buvo tapę įprasta Didžiajame teatre kišantis turtingiems šokėjų draugams bei globėjams.

Tačiau S.Filinas esą ne tik pasipriešino ir pats skirstė vaidmenis, bet ir konfliktavo su P.Dmitričenkos drauge. Būtent kerštas esą ir pastūmėjo P.Dmitričenką į išpuolį.

Po išpuolio prieš S.Filiną Maskvoje pradėta garsiai kalbėti apie legendinio Didžiojo teatro užkulisiuose rezgamas intrigas ir baleto trupę draskančias vidaus kovas.

Žiaurus nusikaltimas šiemet sukrėtė ir Pietų Afrikos Respubliką. Čia parolimpinio sprinto žvaigždei Oscarui Pistoriui pateikti kaltinimai nužudžius savo 29-erių merginą Reevą Steenkamp.

Pats 27-erių sportininkas tvirtina, kad savo draugę nušovė per klaidą, manydamas, kad jo name - įsibrovėlis. Tačiau prokurorai teigia, kad O.Pistorius žmogžudystę įvykdė po poros konflikto.

Įrodžius jo kaltę, O.Pistoriui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Teisės studijas baigusi gražuolė blondinė, kurios nuotraukos puikuodavosi blizgių žurnalų viršeliuose mirė nuo šautinių žaizdų galvoje, alkūnėje ir klube.

Pastaruoju metu klausiama, ar pavojus PAR negrėsė ir pasaulio lyderiams per velionio Nelsono Mandelos atminimo ceremoniją. Šioje pagiriamąsias kalbas velioniui bandė į gestų kalbą versti vyras, vardu Thamsanqa Jantjie. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad jis tik mosikavo rankomis ir jo judesiai neturėjo jokios reikšmės.

T.Jantjie teisinasi, kad yra kvalifikuotas vertėjas, bet jam staiga prasidėjo šizofrenijos, dėl kurios jis geria vaistus, priepuolis. Jis buvo paguldytas į psichiatrinę ligoninę pasitikrinti.

Vietos žiniasklaida jau spėjo iškapstyti ir daugiau nerimą keliančios informacijos apie vyro praeitį. Esą jis buvo minioje, kuri prieš 10 metų sudegino du žmones, bet T.Jantjie šiuos kaltinimus atmetė.

Taip pat pranešta, kad jis buvo kaltinamas išžaginimu, pagrobimu ir vagyste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.