Lietuvė kandidatuoja į Anglijos miesto tarybą

Trisdešimt penkerių Živilė Zuokienė griauna stereotipinių emigrantų įvaizdį. Jungtinėje Karalystėje gyvenanti moteris kandidatuoja į Linkolno miesto tarybą. Į maždaug 100 tūkstančių gyventojų turinčio miesto savivaldybę pretenduojanti iš Alytaus kilusi lietuvė - Šiaulių universiteto kineziterapijos programos bakalaurė, turinti reabilitacijos magistro laipsnį Kūno kultūros akademijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Mar 12, 2014, 1:59 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:13 PM

Oficialiame rinkimų puslapyje Ž.Zuokienė yra pristatoma kaip jau dešimtmetį ištekėjusi moteris, dviejų vaikų motina, nuo 2004-ųjų be atvangos dirbusi su Linkolnšyro grafystės žmonėmis, turinčiais fizinę negalią.

Savo prisistatyme Ž.Zuokienė tvirtina mokanti lietuvių, rusų ir anglų kalbas. Moteris teigia mėgstanti leisti laiką su šeima, užsiimti rankdarbiais ir domėtis sveikesnio gyvenimo būdo inovacijomis.

„Linkolnui galiu daug pasiūlyti. Tikiu, kad galiu suteikti perspektyvą, kuri yra kitokia, nei senesnis, viduriniosios klasės požiūris. Noriu pakeisti visuomenės nuomonę apie tarybos narius. Man svarbu atnaujinti vietinę demokratiją taip, kad viešosios paslaugos atitiktų gyventojų ateities poreikius. Visuomenės dalyvavimas demokratijos procesuose man taip pat yra labai aktualus“, - sakoma moters prisistatyme.

Rinkimų kampanijos vadovas Igoris Kartelis teigė, kad Linkolno miestui reikia daugiau tarybos narių, kurie geriau reprezentuotų miesto elektoratą. „Tai nėra vien narių skirtingų amžiaus, lyties ar kultūros užtikrinimas. Svarbiausia, kad tarybos nariai būtų aukšto tinkamumo laipsnio“, - teigė jis.

Anot pačios Ž.Zuokienės, svarbiausia rasti žmones, kurie pakankamai paprasti būti pavyzdiniais visuomenės nariais, tačiau pakankamai nepaprasti būti visuomenės delegatais.

Kiti du kandidatai į postą yra lenkai Krzysztofas Lisieckis ir Jacekas Musialikas, į Jungtinę Karalystę iš Lenkijos atsikėlę gyventi taip pat 2004-ais metais.

Linkolnas yra Anglijos miestas, esantis Linkolnšyro grafystėje, už maždaug 240 kilometrų į šiaurę nuo Londono. Jame, neoficialiai duomenimis, gyvena apie tūkstančio lietuvių bendruomenė.

Rinkimai šiame mieste vyks šių metų gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas