A.Lukašenka susitiko su O.Turčynovu

Baltarusijos prezidentas

A.Lukašenka teigia nematantis priežasčių nebendrauti su naująja Ukrainos valdžia.<br>„Ria-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
A.Lukašenka teigia nematantis priežasčių nebendrauti su naująja Ukrainos valdžia.<br>„Ria-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 29, 2014, 1:11 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:43 AM

„Mums seniai, matyt, reikėjo susitikti, apsikeisti nuomonėmis apie padėtį, kuri formuojasi ne tik Ukrainoje, bet ir aplink mus, apsispręsti dėl kitų mūsų veiksmų, dviejų valstybių ir labai artimų tautų tarpusavio santykių“, – sakė A.Lukašenka per minėtą susitikimą, surengtą šeštadienį Gomelio srities mieste Liaskovičiuose.

„Manau, kad per mūsų šios dienos derybas mes rasime tam tikrą bendrą požiūrį... Ir pamėginsime suartinti mūsų pozicijas tais klausimais, kurie, galbūt, šiandien dėl informacijos stokos nesulaukė reikiamo supratimo“, – pasakė A.Lukašenka.

„Mes juk kaimynai. Didžiausia vertybė – Ukrainos liaudis, Baltarusijos liaudis. Štai čia jokio santykių nutraukimo negali būti. Kad ir su velniu reikia kalbėtis, kad neįvyktų kas nors blogesnio“, – pabrėžė jis interviu Ukrainos televizijos programai „Šuster live“ šio susitikimo išvakarėse.

O.Turčynovas, savo ruožtu, pažymėjo Minsko ir Kijevo dvišalio bendradarbiavimo svarbą.

„Aš kėliau sau šio vizito svarbiausią tikslą – pajusti palaikymą, geros kaimynystės nusistatymą, Baltarusijos liaudies draugystę“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Ukraina ir Baltarusija – ne šiaip kaimynės. Tai broliškos tautos, šimtus metų gyvenusios, triūsiusios ir kariavusios petys petyn, – kalbėjo O.Turčynovas. – Mums labai svarbu stiprinti ryšius tarp mūsų tautų, kad tarp mūsų šalių nebūtų nepereinamų sienų, kad ir baltarusiai, ir ukrainiečiai jaustųsi saugūs, galėtų tikėtis vienas kito pagalbos ir paramos “.

Ukrainos prezidentas pasiūlė aptarti ne tik politinius, bet ir ekonominius klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.