Šiaurės Korėja vilios partnerius dailių merginų būriu

Šiaurės Korėjos režimas nėra tas, kuris seka vakarietiškomis tradicijomis, tačiau kai kurie JAV kultūros elementai vis labiau prigyja Pchenjane. Mėsainius ir amerikietiškus filmus mėgstantis Šiaurės Korėjos lyderis nusprendė šalies įvaizdį gerinti su dailių merginų palaikymo komanda.

Šiaurės Korėjos lyderis atakuos grožiu.<br>RIA Novosti nuotr.
Šiaurės Korėjos lyderis atakuos grožiu.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2014, 5:25 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:14 AM

Kim Jong-unas ketina siųsti vietinių gražuolių palaikymo komandą būsimoms Azijos žaidynėms, vyksiančioms Pietų Korėjoje, skelbia „The Independent“. Tikimasi, kad tokia komanda prisidės ir prie dvišalių santykių gerinimo.

Rugsėjį Incheono mieste, Pietų Korėjoje, prasidėsiančiose įvairių sporto šakų žaidynėse pasirodys atstovai iš 40 šalių. Pastaraisiais metais Šiaurės Korėja boikotuodavo žaidynes politiniais sumetimais, bet šiemet ketina siųsti nemenką delegaciją.

Pchenjano spaudos tarnybos išplatintame pranešime teigiama, kad didelė šiaurės korėjiečių palaikymo komanda bus skirta konfliktų nutraukimui ir skatinimui Pietų Korėjai nutraukti glaudžius karinius ryšius su JAV.

Pietų Korėja atmetė bet kokius kaltinimus santykių aštrinimu ir pareiškė, kad Šiaurės Korėjos atstovai privalo pirmi žengti žingsnį susitaikymo link ir stabdyti branduolinę programą.

Šiaurės Korėja boikotavo 1986 metų Azijos žaidynes ir 1988 olimpines žaidynes Seule, pietų Korėjoje, tačiau nuo 2000-ųjų jau tris kartus siuntė gausias savo palaikymo komandas į oficialias varžybas Pietų Korėjoje.

Daugiausiai iš gražių merginų sudarytos palaikymo grupės užsienyje jau spėjo pagarsėti „Gražuolių armijos“ vardu ir dažnai sutraukia net daugiau dėmesio nei Šiaurės Korėjos atletai.

Manoma, kad 2005 metų Azijos lengvosios atletikos čempionate tokiame sirgalių būryje buvo ir vėliau diktatoriaus Kim Jong-uno žmona tapusi Ri Sol-ju. Kol kas Šiaurės Korėja neatskleidė, kas sudarys šių metų palaikymo komandos sudėtį.

Analitikai svarsto, kad tokie Šiaurės Korėjos žingsniai yra skirti pritraukti daugiau užsienio investuotojų ir šiltinti santykius su artimiausiais partneriais bei bent iš dalies pažadinti merdėjančią valstybės ekonomiką.

Raketų bandymai įvykę per pastarąsias kelias savaites, manoma, buvo protestai prieš naujai išrinkto Kinijos vadovo Xi Jinpingo vizitą į Pietų Korėją, aplenkiant jam ištikimą Kim Jong-uno režimą šiaurėje.

Parengė Paulius Gritėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.