Amerikiečiai džiaugsis delikatesu – maistu su kvaišalais

Ekologiškas, žaliavalgių maistas. Pamirškite tai, jei vaikotės maitinimosi madų, – dabar populiaru paragauti valgių su kvaišalais. Bent jau ten, kur tai – teisėta.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-27 06:00, atnaujinta 2018-01-29 11:15

Netrukus JAV Vakarų pakrantėje esančioje Vašingtono valstijoje pasirodys įvairiausių maisto produktų su marihuana. Bet tai vietos gyventojų, regis, pernelyg nenustebins.

Juk Vašingtono valstija yra viena iš nedaugelio, legalizavusių marihuaną pramogų tikslais. Čia esančiose specialiose parduotuvėse netrukus bus galima įsigyti įvairių suktinių medicinos tikslais arba tiesiog savo poreikiams, taip pat paragauti svaigių tiesiogine to žodžio prasme patiekalų ir gėrimų.

„Mes laukiame jų ateinant su trenksmu“, – apie naujus produktus kalbėjo marihuaną pardavinėjančioje vietoje dirbantis Shonas Luisas Harrisas.

Remiantis oficialiais valstijos pareigūnų pateiktais duomenimis, jau patvirtinti 35 skirtingi gėrimai ir maisto produktai su kanapėmis.

Marihuana bus pagardinti sausainiai, traškučiai, sausi pusryčiai, šokoladukai, skrebučiai, riestainiai, žemės riešutų griliažas ir kiti produktai.

Vašingtono valstijos alkoholio kontrolės taryba neseniai nusprendė duoti leidimą atidaryti dar 334 naujas kanapių parduotuves.

„Tai reikšminga rinkos dalis. Žmonės ne visuomet nori rūkyti „žolę“, – apie maistą su marihuana kalbėjo tarnybos komunikacijos direktorius Brianas Smithas.

Tačiau net ir jis pripažįsta, kad gali iškilti naujų grėsmių. Namie netinkamai laikomas ir vaikų akį traukiantis maistas su narkotinėmis medžiagomis kelia nerimą.

Todėl jų pakuotėms taikomi griežti reikalavimai – jokių pieštų linksmų paveiksliukų, pakuotė turi būti sandari, tvirtai uždaroma.

Vis dėlto ši priemonė daugeliui neatrodo geras problemos sprendimas.

„Kai tik bus imta pardavinėti valgomąją marihuaną, ji taps prieinama visiems, bus lengviau pasiekiama ir vaikams“, – neabejojo gydytojas iš Vašingtono Alexanderis Garrardas.

Jis pabrėžia, kad vaikai užrašų ir įspėjimų neskaitys, ir tai gali liūdnai baigtis.

„Vaikas, suvalgęs batonėlį, kuriame yra dešimt dozių kanapių, gali nugrimzti į komą“, – įspėjo medikas.

Marihuanos pardavėjai tikina, kad imsis visų įmanomų atsargumo priemonių, – juk nenorima, jog verslą sužlugdytų nelaimingi atsitikimai.

„Mes norime, kad žmonės būtų kuo geriau informuoti mūsų parduotuvėse. Tikimės, kad išėję iš jų jie elgsis atsakingai“, – pasitikėti sveiku žmonių protu ragino kanapes pardavinėjantis Sh.L.Harrisas. („Koin6“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.