Tikrasis Rambo gyvena Kabule ir saugo NATO bazę

Visi jį vadina tiesiog Rambo. Kito vardo karinės bazės vartus Kabule saugantis vyras neturi. Po to, kai jis plikomis rankomis sulaikė savižudžių sprogdintojų automobilį, vyras dėl savo drąsaus poelgio gavo net kelis apdovanojimus, taip pat ir aktoriaus Sylvesterio Stallone nuotrauką su autografu. „Nusiunčiau ir aš jam savo nuotrauką“, - sako įvažiavimą į „Camp Phoenix“ saugantis Rambo.

Tikrasis Rambo gyvena Kabule, saugo NATO bazę ir didžiuojasi sulaukęs aktoriaus Sylvesterio Stallonės dėmesio.<br>Stop kadras iš „Natochannel.tv“ filmuotos medžiagos
Tikrasis Rambo gyvena Kabule, saugo NATO bazę ir didžiuojasi sulaukęs aktoriaus Sylvesterio Stallonės dėmesio.<br>Stop kadras iš „Natochannel.tv“ filmuotos medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2014, 7:25 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 11:52 AM

Tikrąjį Rambo Afganistano sostinėje Kabule surado NATO televizijos „Natochannel.tv“ žurnalistai. Eismą reguliuodamas beisbolo lazda, vyras vakariečiams žingsnis po žingsnio atkūrė situaciją ir prieš kameras parodė, kaip jis plikomis rankos sugebėjo sučiupti į NATO bazę automobiliu įsiveržti bandžiusį savižudį sprogdintoją.

„Mano vardas Rambo. Saugau pirmuosius stovyklos „Camp Phoenix“ vartus. Šį darbą dirbu jau daugiau kaip 13 metų. Dar iki to laiko, kol čia atvyko koalicijos (NATO pajėgos - red. past.) kariai, aš toje pačioje vietoje sargybiniu buvau išdirbęs 15 metų“, - pasakoja Rambo.

Kabule įsikūrę vakariečiai vyrui pasiūlė pasilikti tose pačiose pareigose ir jis sutiko.

„Man siūlė ir šautuvą, bet aš nesutikau jo imti. Turi peilį, su savimi nešiojuosi dar kelis smulkius ginklus. Žinote, čia juk Afganistanas, tarp žmonių tvyro įtampa, o jei dar tokios pareigos... Kartais susipykti galima dėl visiškų smulkmenų. Todėl savigynai aš visada su savimi turiu savo kuoką. Taip pat savo balsą naudoju kaip ginklą. Jis gali skambėti labai agresyviai, o tai žmones gąsdina“, - televizijos žurnalistams sakė karinės bazės vartus saugantis vyras.

Tądien prie vartų su kolega buvęs Rambo maždaug 9 val. ryto pastebėjo lėtai artėjantį automobilį. Kiti sargybiniai buvo toliau, tad Rambo mašinos vairuotojui nurodė sustoti, tačiau šis nepakluso.

Rambo sugebėjo atplėšti automobilio dureles ir viduje išvydo iš prietaisų skydelio einančius laidus. Vyras čiupo laidus, vairuotojas bandė juos sujungti, kad automobilyje paslėptas sprogmuo detonuotų. Per grumtynes Rambo sugebėjo išjungti automobilio degimą, o į pagalbą atbėgę kiti sargybiniai savižudį sprogdintoją sulaikė.

„Dėl to mane sveikino daugybė žmonių. Buvau pakviestas į Bagramo bazę, kur man amerikiečių keturių žvaigždučių generolas įteikė medalį. Man savo nuotrauką po to atsiuntė ir Rambo iš Amerikos (aktorius Sylvesteris Stallone – red. past.). Aš jam mainais nusiunčiau kelias savo nuotraukas. Vieną nuotrauką jis pasirašė – tą, kur laiko didelį peilį. Jis man taip pat atsiuntė ir laišką, kuriame rašė, kad jis tik vaidino Rambo, o tikrasis Rambo esu aš“, - „Natochannel.tv“ žurnalistams pasakojo karinės bazės Kabule sargybinis.

Apie Rambo

Johnas Rambo yra Holivudo filmų personažas. Tai Vietnamo karo veteranas, buvęs specialiųjų operacijų pajėgų karys, naikinantis priešus neįtikėtinomis sąlygomis. Iš viso buvo sukurti keturi pilnametražiai filmai apie Rambo, o pagrindinį vaidmenį atliko aktorius Sylvesteris Stallone.

Pirmasis filmas apie Rambo „Pirmasis kraujas“ (ang. „First Blood“) 1982 m. buvo sukurtas pagal rašytojo Davido Morrellio romaną, parašytą prieš dešimtmetį - 1972 m. Filmui sulaukus milžiniškos sėkmės, buvo sukurta antra filmo dalis „Rambo: Pirmasis kraujas II“ (ang. „Rambo: First Blood Part II“). Šis filmas ekranuose pasirodė 1985 m.

Trečioji filmo dalis ekranuose pasirodė 1988 m. Tuo metu vyko sovietų invazija į Afganistaną. Tad filmo scenaristai tuo pasinaudojo ir „Rambo III“ siužetas vystėsi jau šioje šalyje.

Ketvirtą filmo dalį, ekrane pasirodžiusią 2008 m., režisavo pats Sylvesteris Stallone. 

Žodžiu „Rambo“ po šio filmo dažnai apibūdinami žmonės, kurie negalvodami naudoja jėga, bandydami išspręsti iškilusias problemas, išsisuka iš mirtinų situacijų ir tuo pačiu lieka tvirti ir agresyvūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą