V. Putiną palaikančios žvaigždės šaipėsi iš Latvijos sankcijų

Naujamečio žiburėlio metu Rusijos televizijos eteryje trys dainininkai, kurie praėjusią vasarą dėl aršių pasisakymų Ukrainos tema buvo įtraukti į negeidautinų Latvijoje asmenų sąrašus, dainavo apie tai, kaip latviai jiems uždraudė įvažiuot į jų šalį. „Jūrmaloje mes vėl būsime“, - dainavo Josifas Kobzonas, Valerija ir Olegas Gazmanovas, kurių pavardės įrašytos į latvių „juodąjį“ Rusijos propagandistų sąrašą.

Ši trijulė į „juodąjį“ sąrašą buvo įtraukta dėl savo aršių pasisakymų Rusijos ir Ukrainos konflikto tema.<br>Youtube.com kadras
Ši trijulė į „juodąjį“ sąrašą buvo įtraukta dėl savo aršių pasisakymų Rusijos ir Ukrainos konflikto tema.<br>Youtube.com kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 1, 2015, 7:54 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 6:50 AM

„Mūsų veidai nepatiko ir nesudainavome mes dėl sankcijų. Negalėjo mums anksčiau tai net prisisapnuoti, kad dainai užvėrė sienas“, - dainavo trijulė.

O salėje įsitaisiusios Rusijos popscenos žvaigždės demonstratyviai juos palaikė plojimais.

2014 metų vasarą dėl kategoriško Vladimiro Putino politikos palaikymo paskutinę minutę į rusų organizuojamą festivalį „Novaja volna“, kuris daug metų rengiamas Jūrmaloje, buvo uždrausta atvykti Valerijai, O.Gazmanovui ir J.Kobzonui.

Ši trijulė į „juodąjį“ sąrašą buvo įtraukta dėl savo aršių pasisakymų Rusijos ir Ukrainos konflikto tema. Tuomet Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius paaiškino, kad draudimas bent koja įžengti į Latviją – tai kaina, kurią atlikėjai moka už agresyvų V.Putino politinių veiksmų palaikymą. Draudimas priimtas neribotam laikui.

Tačiau per naujametį vakarėlį rusiškoje televizijoje J.Kobzonas, Valerija ir O.Gazmanovas traukė: „Nuo mūsų dainų niekas nepasislėps. (...) Jūrmaloje mes vėl būsime, tegul tik žiūrovai mus teisia“.

„Veidai salėje mums nusišypsos ir savo draugams pasakysime „Labas vakaras“, - tęsė O.Gazmanovas.

Šios dainos vaizdo įrašu savo „Facebook“ paskyroje pasipiktino Rusijos žurnalistė Ksenija Sobčak. Jos sekėjai rusai išsyk pasidalijo savo neigiama nuomone apie trijų atlikėjų dainą negailėdami jiems pašaipių epitetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.