Suvienyti liūdnos lemties: kas buvo išpuolių Paryžiuje aukos?

Per išpuolius Paryžiuje žuvo žmonės, kurių gyvenimo istorijos – pačios įvairiausios. Daugelis jų – jauni prancūzai, tačiau Prancūzijos sostinėje geso ir iš tolimų kraštų atvykusių žmonių gyvybė.

Paryžiuje žuvusių žmonių gedi visas pasaulis.<br>AFP nuotr.
Paryžiuje žuvusių žmonių gedi visas pasaulis.<br>AFP nuotr.
Draugai gedi teroristų pražudytos F.Minnot.<br>AP nuotr.
Draugai gedi teroristų pražudytos F.Minnot.<br>AP nuotr.
A.Guyormad žuvo kartu su vyru.<br>Facebook nuotr.
A.Guyormad žuvo kartu su vyru.<br>Facebook nuotr.
M.Amine'as Ibnolmobarakas buvo marokiečių kilmės architektas, studijavęs ir dirbęs Paryžiuje.
M.Amine'as Ibnolmobarakas buvo marokiečių kilmės architektas, studijavęs ir dirbęs Paryžiuje.
Futbolininkas L.Diarra per išpuolius prarado ir pusseserę Astą Diakite
Futbolininkas L.Diarra per išpuolius prarado ir pusseserę Astą Diakite
Amerikietė Nohemi Gonzalez Paryžiuje buvo atvykusi pagal mainų programą.<br>Reuters nuotr.
Amerikietė Nohemi Gonzalez Paryžiuje buvo atvykusi pagal mainų programą.<br>Reuters nuotr.
L.Calciu žuvo restorane „La Belle Equipe“.<br>Reuters nuotr.
L.Calciu žuvo restorane „La Belle Equipe“.<br>Reuters nuotr.
Pasaulis gedi teroro aukų.<br>AFP nuotr.
Pasaulis gedi teroro aukų.<br>AFP nuotr.
Pasaulis gedi teroro aukų.<br>AFP nuotr.
Pasaulis gedi teroro aukų.<br>AFP nuotr.
Pasaulis gedi teroro aukų.<br>AFP nuotr.
Pasaulis gedi teroro aukų.<br>AFP nuotr.
Pasaulis gedi teroro aukų.<br>AFP nuotr.
Pasaulis gedi teroro aukų.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

AP ir „Lietuvos rytas“ inf.

2015-11-18 19:27, atnaujinta 2017-10-03 23:02

Penktadienį šešiose Paryžiaus vietose įvyko atakos, už kurias atsakomybę prisiėmė teroristinė grupuotė „Islamo valstybė“. Džihadistams pavyko nužudyti 129 asmenis, tarp kurių buvo 14 skirtingų šalių pilietybes turinčių žmonių.

Kai kurie iš jų Paryžiuje gyveno beveik visą savo gyvenimą, o kiti čia atvyko tik savaitgaliui.

Bet visų jų gyvenimus per anksti nutraukė teroristų kulkos ir sprogmenų skeveldros.

Taip ir nebesusitiko

Fanny Minot į koncertą „Bataclan“ skubėjo iškart po darbo televizijos laidoje „Priedas“ („Le Supplement“). O sekmadienį jos vedėjas Ali Baddou eteryje jau gedėjo savo kolegės.

29 metų F.Minot buvo laidos redaktorė. Laisvalaikiu filmus kūrusi moteris draugams atrodė meniška ir laisva.

„Ji buvo tokia mylinti ir užjaučianti asmenybė, kuri be galo mėgo nuotykius. Fanny sunkiai dirbdavo, bet be galo mylėjo gyvenimą“, – pasakojo jos draugas Stephenas Foxas.

Amerikietis su F.Minot susipažino visiškai atsitiktinai. Su drauge keliaudama po JAV prieš ketverius metus prancūzė buvo laikinai apsistojusi pas S.Foxą.

Vėliau S.Foxas aplankė F.Minot Paryžiuje aplankė per Naujuosius metus.

„Man labiausiai į atmintį įstrigo mūsų atsisveikinimas Paryžiaus oro uoste. Stovėjome suprasdami, kad ilgai nepasimatysime. Bet nutarėme ne atsisveikinti, o tik pasižadėti, kad dar susitiksime. Tai skaudžiausia, nes dabar tai iš mūsų atimta“, – apgailestavo amerikietis.

Užgeso muzikantų šeima

Paryžiaus priemiesčio meras puikiai įsidėmėjo Anne ir Pierre'ą-Yves'ą Guyomard'us jų vestuvių dieną 2013 metais. Emmanueliui Lamy jie pasirodė gyvenimo ir vilties kupinų žmonių pora.

O po dvejų su puse metų Sen Žermeno prie Lė bendruomenė pirmadienį tylos minute pagerbė teroro išpuoliuose žuvusią šeimą.

Guyomard'ai išsiskyrė iš koncertų salėje „Bataclan“ susirinkusios publikos kaip muzikos profesionalai.

32 metų P.Y.Guyomard'as technikos institute dėstė filmų įgarsinimą, o trejais metais jaunesnė A.Guyomard studijavo muzikos akademijoje.

Pora kurį laiką gyveno Prancūzijai priklausančioje Reunjono saloje Indijos vandenyne. Čia apsistojusi A.Guyomard šeima praleido kankinančią parą bandydama prisiskambinti dukrai, kol galiausiai sužinojo, kad tiek ji, tiek jos vyras žuvo.

„Anne buvo dukra, kurios linkėčiau visiems tėvams, – rūpestinga ir kupina gyvenimo džiaugsmo. Ji mylėjo vaikus ir tiesiog visus žmones, – pasakojo moters svainis Chrisas Hameris. – O Pierre'as buvo tikra muzikos enciklopedija. Juos suvienijo meilė muzikai.“

Architektas save skyrė islamui

29 metų Mohamedas Amine'as Ibnolmobarakas buvo marokiečių kilmės architektas, studijavęs ir dirbęs Paryžiuje.

Jo gyvybė užgeso restorane „Le Carillon“, kur vyras vakarieniavo su savo naująja žmona. Į Mayą Nemetą užpuolikai šovė tris kartus. Jos gyvybė iki šiol ligoninėje kabo ant plauko.

M.A.Ibnolmobatakas gimė Maroko sostinėje Rabate, o į Paryžių atvyko pabaigti savo architektūros studijų.

„Amine'as rado savo vietą mūsų mokykloje ir architekto kelyje. Daugelis iš mūsų tikėjo, kad jo laukia šviesi ateitis“, – po nelaimės rašė Paryžiaus nacionalinės aukštosios architektūros mokyklos profesorius Jeanas Attali.

Žuvusio vyro mokytojas studentą apibūdino kaip musulmoną intelektualą, kurio diplominis darbas buvo skirtas piligrimų kelionei į Meką.

Pasiuntė žinutes užpuolikams

Prancūzijos nacionalinės futbolo rinktinės saugas Lassana Diarra ne tik žaidė draugiškose rungtynėse su Vokietija stadione „Stade de France“, kai šalia jo susisprogdino trys savižudžiai.

Futbolininkas per išpuolius prarado ir pusseserę Astą Diakite, kuri jam visada atstojo vyresniąją seserį. Islamą išpažįstantis sportininkas viešai pasmerkė išpuolius.

„Labai svarbu visiems mums, kurie atstovaujame savo šalies įvairovei, išlikti vieningais. Turime susivienyti prieš siaubą, kuris neturi nei odos spalvos, nei religijos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė L.Diarra.

35 metų visažistė Helene Muyal žuvo klausydamasi JAV roko grupės „Eagles of Death Metal“ koncerto. Jos vyras Antoine'as Leiris žuvusios žmonos atminimą pagerbė žinute teroristams.

„Aš jums nepadovanosiu savo neapykantos. Jūs to ir norėjote, tačiau į neapykantą atsakydamas pykčiu pasiduočiau tam pačiam neišmanymui, kuris jus įkvėpė“, – „Facebook“ rašė našlys.

Žuvo ir vietiniai, ir svečiai

38 metų Sebastianas Proisy buvo pradėjęs daug žadančią tarptautinio verslo konsultavimo karjerą, tačiau jai taip ir nebuvo lemta pasiekti aukštumų.

S.Proisy žuvo stovėdamas šalia restorano „Le Petit Cambodge“. Vyras į lauką išėjo norėdamas palydėti vieną parūkyti susiruošusį kolegą, tačiau čia buvo nušautas į nugarą.

Prancūzas studijavo politikos mokslus, o vėliau su savo žmona bulgare ir sūnumi persikėlė į JAV Floridos valstiją. Grįžusi į Europą, šeima apsistojo Nuazi Le Grane netoli Paryžiaus.

Netoliese tame pačiame kambodžietiškame restorane žuvo 23 metų amerikietė Nohemi Gonzalez. Į Paryžių pagal mainų programą iš El Montės kilusi mergina atvyko tik šį rugsėjį.

„Ji buvo labai nepriklausoma nuo pat mažumės“, – pasakojo merginos motina Beatriz Gonzales.

Ieškojo geresnio gyvenimo

32 metų Ciprianas Calciu ir 29 metų Lacramioara Pop buvo vieni iš milijonų rumunų, kurie į Vakarus atvyko ieškodami geriau apmokamo darbo.

Skalsesnio kąsnio paieškos juos abu į Paryžių atvedė atskirai, tačiau čia susitikę jie tapo pora ir jau augino pusantrų metų sūnų Keviną.

C.Calciu ir L.Pop žuvo restorane „La Belle Equipe“, kur pora šventė draugo gimtadienį.

„Jie net nebuvo apsisprendę, į kurį restoraną eiti. Kompanija per plauką nepasirinko kito, kuris buvo maždaug už 250 metrų“, – tvirtino C.Calciu pusseserė.

Rumunijoje prie moters namų mažame šiaurės vakarų Rumunijos miestelyje vietos žmonės degina žvakutes ir neša gėles. O Dunojaus žiotyse įsikūrusios Tulčos bažnyčioje porai buvo užpirktos mišios. Toje pačioje bažnyčioje buvo pakrikštytas ir jų sūnus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.