Migrantais gąsdinantis Lenkijos žurnalo viršelis sukėlė pyktį

Lenkijos savaitinis dešiniosios pakraipos žurnalas „wSieci“ („Tinklas“) sukėlė pasipiktinimą dėl savo viršelio, skelbia „The Independent“.

Dešiniosios pakraipos žurnalas „wSieci“ garsėja prieštaringais viršeliais.<br>„wSieci“ nuotr.
Dešiniosios pakraipos žurnalas „wSieci“ garsėja prieštaringais viršeliais.<br>„wSieci“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2016, 12:41 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 4:09 PM

Ant viršelio parodyta rėkianti, ES vėliava apsirengusi baltoji moteris, kurią graibo ir laiko tamsiaodžių vyrų rankos.

Socialinio tinklo „Twitter“ vartotojai palygino šią nuotrauką su nacistinės Vokietijos ir Benito Mussolini Italijos fašistine propaganda. Šiuose režimuose buvo naudojamos iliustracijos, kuriose moterys puolamos žydiškos ir Šiaurės Afrikos kilmės vyrų.

Lenkijos žurnalo viršelis turėjo simbolizuoti Kelne užfiksuotus lytinio smurto atvejus. Tūkstantis pranešimų apie vagystes, lytinį smurtą ir moterų prievartavimą Kelno centrinėje traukinių stotyje Naujųjų metų naktį išprovokavo žmones reikalauti stipresnės migracijos kontrolės.

Naujausios žinios atskleidė, kad tik trys iš 58 įtariamųjų, suimtų dėl Kelne vykusių užpuolimų, buvo pabėgėliai iš Irako ir Sirijos, į Europą atvykę pernai.

Žurnalo antraštė skelbė: „Islamas prievartauja Europą.“ Jame aptariamos problemos, kurias žiniasklaida ir Briuselis esą slepia nuo ES piliečių.

Vedamajame straipsnyje žurnalistė Aleksandra Rybinska teigė, kad su migracija susijusios problemos kyla dėl neišvengiamo islamo ir krikščionybės civilizacijų susidūrimo.

A.Rybinska tikino mananti, kad musulmonai aktyviai skatina šį karą tarp civilizacijų, o europiečiai patys ruošia savo nuopuolį nekreipdami dėmesio į neigiamus daugybės kultūrų padarinius.

Autorė citavo istoriką Arnoldą Toynbee: „Civilizacijos miršta dėl savižudybės, o ne nužudymo.“

Tarp kitų žurnale esančių straipsnių galima rasti ir tokius kaip „Ar Europa nori nusižudyti“ ir „Europos pragaras“.

Žinios paskelbtos po to, kai Lenkijos vyriausybė kartu su Čekija, Vengrija ir Slovakija nurodė palaikysiančios Balkanų šalis, siekiant užtverti sienas su Graikija, kad būtų sumažintas migrantų ir pabėgėlių srautas į likusią Europos dalį.

Žurnalas „wSieci“ garsėja prieštaringai vertinamais viršeliais. Viename iš jų Vokietijos kanclerė Angela Merkel buvo pavaizduota kaip Motina Teresė. Dar kitame buvusi Lenkijos ministrė pirmininkė Ewa Kopacz parodyta vilkinti burką ir nešanti sprogmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.