Los Andžele 22 metus siautėjęs žudikas pagaliau sulaukė atpildo

Los Andželo pietuose ilgiau nei du dešimtmečius siautėjęs žudikas, pramintas Niūriuoju Miegaliumi, sulaukė atpildo. Maniakas mažiausiai už 10 moterų nužudymą nuteistas mirties bausme.

Nuteistasis neparodė gailesčio.
Nuteistasis neparodė gailesčio.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, AP ir „Lietuvos rytas“ inf.

Aug 12, 2016, 10:07 AM, atnaujinta May 16, 2017, 3:48 AM

Šiukšlių rinkėju dirbęs 63 metų Lonnie Davidas Franklinas buvo nuteistas už devynių moterų ir vienos 15-metės nužudymą 1985–2007 metais.

„Per ilgus savo darbo metus negaliu prisiminti nė vieno atvejo, kad žmogus būtų įvykdęs tiek daug ir tokių žiaurių nusikaltimų, kokius padarėte jūs. Tai ne kerštas, o teisingumas, pone Franklinai“, – skelbdama nuosprendį pareiškė Los Andželo aukštesniojo teismo teisėja Kathleen Kennedy ir skyrė žudikui po mirties bausmę už kiekvieną auką.

Tačiau tokie žodžiai nuteistojo nepaveikė: jis teismo salėje neparodė nė trupučio gailesčio dėl savo žiaurių veiksmų. Net vienos aukos motinai paprašius pažvelgti jai į akis ir paaiškinti, kodėl tai padarė, L.D.Franklinas nesureagavo.

„Esu viena iš tavo tebegyvenančių aukų“, – į žudiką kreipėsi teisme taip pat sėdėjusi Enietra Washington Margette.

Būtent jos parodymai padėjo susieti septynis ankstesnius nužudymus – ji buvo viena svarbiausių liudytojų šioje byloje.

Tiesa, gali būti, kad tyrėjai išsiaiškino ne visus L.D.Franklino nusikaltimus. Mat per tris mėnesius trukusį bylos nagrinėjimą, pasibaigusį gegužę, prokurorai pateikė įrodymų, galimai siejančių L.D.Frankliną su dar keturių moterų nužudymu.

Tačiau kai kurie pareigūnai įtaria, kad jis gali būti atsakingas už dar dešimtis kitų neatskleistų žmogžudysčių.

Ankstyviausiu L.D.Franklino nusikaltimu laikomas vienos 17- metės pagrobimas ir grupinis išžaginimas, įvykdytas 1974 metais, kai šis vyras tarnavo JAV kariuomenėje. Vėliau jis ėmėsi dar žiauresnių veiksmų.

Niūriuoju Miegaliumi žudikas buvo pramintas todėl, kad, padaręs pirmuosius nusikaltimus 1985–1988 metais, vėliau „snaudė“ iki 2002 metų.

Tada vėl pradėjo žudyti ir tiktai 2010 metais buvo sučiuptas policijos.

Dešimt Niūriojo Miegaliaus aukų, tarp jų viena 15-metė, buvo nušautos arba pasmaugtos, o jų palaikai būdavo randami išmesti skersgatviuose arba šiukšlių konteineriuose.

Tiesa, L.D.Franklino advokatas Dale’as Athertonas vis dėlto pareiškė abejojantis, kad jo klientui gali būti įvykdyta mirties bausmė.

„Ši byla toli gražu nebaigta. Rimtai abejoju, ar jam bus įvykdyta egzekucija, – jis jau per senas“, – tvirtino teisininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.