Ar V. Putinui patiktų Kremliaus parankinio praeities nuotraukos?

Rūstus Kremliaus baikeris Aleksandras Zaldostanovas, pravarde Chirurgas, laikytas patriotinio judėjimo etalonu, tačiau panašu, kad jis turi paslaptį, kuri homoseksualumo netoleruojančiam Kremliui nepatiks. Viena vokietė fotografė tvirtina, kad baikerių vadas – gėjus.

A.Zaldostanovas vadina save Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugu.<br>RIA Novosti nuotr.
A.Zaldostanovas vadina save Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugu.<br>RIA Novosti nuotr.
Į internetą pateko rokerių fotografės vokietės Petros Gall archyvinės nuotraukos
Į internetą pateko rokerių fotografės vokietės Petros Gall archyvinės nuotraukos
Į internetą pateko rokerių fotografės vokietės Petros Gall archyvinės nuotraukos.
Į internetą pateko rokerių fotografės vokietės Petros Gall archyvinės nuotraukos.
Būsimieji V.Putino idėjų skelbėjai meiliai apsikabinę pozuoja prieš vokiečių fotografės kamerą.
Būsimieji V.Putino idėjų skelbėjai meiliai apsikabinę pozuoja prieš vokiečių fotografės kamerą.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-08-27 19:38, atnaujinta 2017-05-14 18:17

Į internetą pateko rokerių fotografės vokietės Petros Gall archyvinės nuotraukos – ji kažkada pagarsėjo fiksuodama sovietinės subkultūros akimirkas.

Įkeltos nuotraukos tiesiog susprogdino internetą, kadangi atskleidė anksčiau nežinomus dabartinių Kremliaus favoritų istorijos puslapius.

Apie tai, kad rūstusis Chirurgas,  Maskvos baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ lyderis, grasinantis sutrypti „gėjišką Europą“, senais laikais oficialiai atstovavo neskaitlingoms perestroikos laikų Sovietų Sąjungos seksualinėms mažumoms, praneša vokiečių svetainė „Erich Hartmann“ su nuoroda į tinklaraštininko skif-tag archyvinę medžiagą.

Perestroikos laikų fotografijose užfiksuoti Aleksandras Zaldostanovas „Chirurgas“ ir Kirilas Frolovas, kurie iš tikrųjų pasirodė esą įžymiausia tų laikų gėjų pora.

Tiesą sakant, būtent jie oficialiai atstovavo Sovietų Sąjungos seksualinėms mažumoms. Homoseksualų pora Chirurgas ir Frolovas turėjo įrodyti Vakarams, kad buvusioje Sovietų Sąjungoje „viskas kaip pas žmones“ – yra net sutuoktinių homoseksualų.

Būsimieji V.Putino idėjų skelbėjai – Aleksandras Zaldostanovas ir Kirilas Frolovas, NVS šalių instituto bendradarbis, kuris buvo išprašytas iš Ukrainos ir kai kurių kitų šalių, meiliai apsikabinę pozuoja prieš vokiečių fotografės kamerą.

Paaiškėjo, kad jie praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje buvo gėjų pora, kuri nesivaržydama apsikabindavo Maskvos centre esančioje Puškino aikštėje.

Štai jau kelerius metus Maskvos baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ lyderis Aleksandras Zaldostanovas, kuris publikai prisistato slapyvardžiu „Chirurgas“, būdamas latentinis gėjus, demonstratyviai draugauja su Rusijos Federacijos prezidentu Vladimiru Putinu ir uoliai, bet labai kvailai sėja mitus apie rusofobiją.

Chirurgas Rusijos patriotiniame judėjime įkūnija rūstų bekompromisį vyriškumą, negailestingą bet kokiems pravoslavų kanonų pažeidimams.

Kai kurie „naktinio vilko“ biografijos faktai

Aleksandras Sergejevičius Zaldostanovas gimė 1963 metų sausio 19 dieną Kirovograde (Ukrainos SSR) gydytojų šeimoje.

Mokėsi Maskvos medicinos institute, bet mokslų nebaigė.

Vėliau A.Zaldostanovas niekur nesimokė ir nedirbo, išskyrus Vokietijos naktinį klubą.

1985 metais A.Zaldostanovas fiktyviai vedė vokietę ir išvažiavo į Vakarų Berlyną. Dirbo durininku apsaugininku naktiniame klube „Sexton“ Vakarų Berlyne. Vokietijoje jis susipažino su jam nežinoma subkultūra, pavyzdžiui, su „Pragaro angelais“ (angl. „Hells Angels“ – vienas iš didžiausių pasaulyje motoklubų, turinčių savo padalinius visame pasaulyje. – Red.).

1989 metais Maskvoje buvo įkurtas pirmasis Sovietų Sąjungoje, tebeegzistuojantis iki šiol kaip visuomeninė organizacija, baikerių klubas „Naktiniai vilkai“. A.Zaldostanovas yra šio klubo pirmininkas.

A.Zaldostanovas vadina save Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugu. Kaip prezidento draugas jis užsitikrino valstybės finansinę paramą klubui – gavo prezidento dotaciją ir kitą finansavimą, o bendra paramos suma yra ne mažesnė kaip 56 milijonai rublių (766 tūkst. eurų) per metus.

2014 metų gruodį A.Zaldostanovas parašė kreipimąsi į Maskvos merą Sergejų Sobianiną, prašydamas pervadinti būsimą metro stotį „Mniovniki“ į „Krymo pusiasalis“.

2015 metų sausį drauge su aktoriumi Michailu Porečenkovu, Federacijos Tarybos nariu Dmitrijumi Sablinu ir mišrių kovos menų kovotoja Julija Berezikova inicijavo rusų judėjimo „Antimaidanas“ įkūrimą. Jo tikslas – „priešintis neteisėtiems mėginimams nuversti esamą valdžią pagal Ukrainos Euromaidano pavyzdį“. A.Zaldostanovas pareiškė, kad „Antimaidanas“ yra pasirengęs pavartoti prievartą, kad sustabdytų prieš vyriausybę nukreiptas protesto akcijas.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.