JAV sukrėtė visą dešimtmetį žudžiusio amerikiečio išpažintis

Pietų Karolinoje 2 mėnesius konteineryje kalintos moters istorija pažėrė naujų detalių. Paaiškėjo, kad ją laikęs vyras daugiau nei per dešimtmetį nužudė septynis žmones.

K.Brown buvo kalinama metaliniame konteineryje nusikaltėlio valdose.<br>AP nuotr.
K.Brown buvo kalinama metaliniame konteineryje nusikaltėlio valdose.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, „The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Nov 8, 2016, 8:01 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 2:21 PM

45-erių Toddas Kohlheppas jau anksčiau buvo patekęs į JAV teisėsaugos akiratį. Jis buvo registruotas kaip seksualinis nusikaltėlis.

Tačiau ilgą laiką niekas nė neįtarė, kad savo valdose Vudrafe jis slepia neatskleistų nusikaltimų pėdsakus.

Nuo rugpjūčio metaliniame konteineryje amerikietis laikė prirakintą 30-metę Kalą Brown, o aplinkiniuose laukuose buvo užkasęs kelių žmonių lavonus.

Paskutine žudiko auka tapo įkalintos K.Brown draugas 32 metų Charlesas Carveris, kartu su ja dingęs prieš kelis mėnesius.

Policijos atstovai į T.Kohlheppui priklausančią sodybą atvyko turėdami orderį atlikti kratą. Pareigūnai į pamiškėje stovintį metalinį konteinerį atkreipė dėmesį išgirdę jo viduje tuksenant.

Policininkams priėjus moteris pradėjo šaukti: „Gelbėkit! Ištraukit mane iš čia!“

„Vaizdas buvo siaubingas. Ji buvo prirakinta kaip šuo. Ant kaklo jai buvo uždėta grandinė. Tik Dievo dėka radome šią merginą gyvą“, – sakė Spartanbergo apygardos šerifas Chuckas Wrightas.

K.Brown į T.Kohlheppui priklausančią sodybą kartu su savo draugu atvyko rugpjūčio pabaigoje. Kaip tikino nukentėjusioji, savininkas pasamdė porą, kad ši sutvarkytų jo namus. Tačiau vos tik jiems užėjus nusikaltėlis į porą nukreipė ginklą. Kaip teigė K.Brown, Ch.Carveris buvo nušautas jos akivaizdoje.

Po dviejų mėnesių policijai aptikus prirakintą K.Brown, T.Kohlheppas buvo suimtas.

Pasak pareigūnų, vyras taip pat nuvedė juos prie kitų dviejų aukų kapų, iškastų netoli Vudrafo.

Policijos pareigūnų apklausiamas T.Kohlheppas prisipažino iš viso nužudęs septynis asmenis. Jis teigė esantis iki šiol policijos nerastas šaulys, kuris 2003 metais Pietų Karolinos valstijos motociklų parduotuvėje „Superbike Motorsports“ nužudė 4 žmones.

„Jis bendradarbiavo su mumis. Pasakė tai, ko niekas kitas negalėjo žinoti.

Neabejojame, kad jis yra atsakingas už nužudymus, įvykdytus 2003 metais“, – teigė šerifas Ch.Wrightas.

Dar dviejų nužudytų asmenų tapatybės kol kas nežinomos. Pareigūnai jau iškasė palaikus vienoje iš dviejų T.Kohlheppo nurodytų vietų, tačiau nei mirties priežastis, nei aukų tapatybė nėra žinoma.

Kol kas nėra aiškūs ir T.Kohlheppo nusikaltimų motyvai. Teisėjos paklaustas, ar turi ką pasakyti aukų šeimoms, T.Kohlheppas nukirto: „Šiuo metu ne.“ (BBC, „The Guardian“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.