Kremliaus ruporas D. Kiseliovas: „Pamatysime, kas juoksis paskutinis“

Pagrindiniu Kremliaus ruporu vadinamas Dmitrijus Kiseliovas dėl visų Rusijos nelaimių kaltindavo JAV. Bet po prezidento rinkimų šalies propagandos mašina pakeitė toną – amerikiečiai tapo draugais.

D.Kiseliovas anksčiau grasino amerikiečiams, o dabar jau pataikauja jiems.
D.Kiseliovas anksčiau grasino amerikiečiams, o dabar jau pataikauja jiems.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Moscow Times“, „The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Nov 17, 2016, 12:04 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 5:49 PM

Valstybinės šalies naujienų agentūros vadovas yra grasinęs, kad Maskva, jei tik panorėtų, galėtų Vašingtoną paversti radioaktyvių dulkių krūva, nors vėliau išsigynė, kad šis teiginys neturėjo būti agresyvus.

Tačiau paskutinėje savo sekmadieninėje laidoje žurnalistas pakeitė plokštelę. Nors didžioji dalis laidos buvo skirta JAV naujienoms, D.Kiseliovas šįkart kalbėjo kur kas gražiau.

„Rusijoje nėra jokio priešiškumo amerikiečiams“, – tikino jis.

Kas pasikeitė? Regis, Rusijos valstybinės žiniasklaidos toną pakeitė praėjusią savaitę JAV prezidento rinkimus laimėjęs Donaldas Trumpas.

Pasak D.Kiseliovo, vienintelis lyderis, nenustebęs dėl tokio rezultato, buvo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

O Europa, kuri, žurnalisto teigimu, iš D.Trumpo tyčiojosi ištisus mėnesius, dabar pakriko: „Pamatysime, kas juoksis paskutinis.“

Anot laidos vedėjo, labiausiai dėl D.Trumpo pergalės turės nuliūsti Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, nes Vašingtonas greitai pamirš pažadėtą pagalbą Kijevui.

„Viceprezidento Joe Bideno Ukrainoje greitai nebematysime“, – apie aktyviai Ukrainos klausimu dirbusį JAV politiką kalbėjo D.Kiseliovas.

Tiesa, D.Kiseliovas įspėjo, kad ir koks patrauklus atrodytų naujasis prezidentas, jis nėra rusas: „Jis yra amerikietis, todėl jam rūpi Vašingtono, o ne Maskvos interesai. Tačiau Rusija pasitiki D.Trumpu.“

Tačiau, kaip pažymėjo žurnalistas Olegas Kašinas, Rusijos propagandai pradėjus girti JAV, Maskva ir nukentėjo, nes prarado pagrindinį priešą, kuriam iki šiol buvo galima suversti kaltę dėl visų problemų. Rusija kaltina JAV Ukrainos perversmo organizavimu, Rusijos opozicijos aktyvistų protestų kurstymu ir Europos skatinimu skirti sankcijas dėl Krymo aneksijos.

„JAV nori Maidano visur, tik ne savo žemėje“, – apie amerikiečių protestus prieš išrinktąjį prezidentą, kuriuos esą suorganizavo jo varžovė Hillary Clinton, kalbėjo D.Kiseliovas.

Pastaruosius penkerius metus įsitikinimas, kad JAV yra pagrindinis Rusijos priešas, įsiskverbė į kasdienį rusų gyvenimą. Kavinių ir kirpyklų vitrinose galima pamatyti užrašus „Barackas Obama čia neaptarnaujamas“.

Anksčiau Kremliaus valdomuose televizijos kanaluose nuolat buvo kartojama, kad Vašingtonas sukėlė krizę Libijoje, Irake ir Sirijoje, o dabar norėtų, kad toks likimas ištiktų ir Rusiją.

„Tokiu atveju vienintelis žmogus, galintis pasipriešinti JAV ir išgelbėti Rusiją nuo katastrofos, buvo V.Putinas.

Bet dabar praradę pagrindinį priešą rusai nebeturi ir ko kaltinti dėl savo klaidų“, – teigė O.Kašinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.