Kinijoje per žemės drebėjimą žuvo mažiausiai 175 žmonės

Kinijos pietvakarių kalnuotą Junanio provinciją sekmadienį sukrėtus smarkiam žemės drebėjimui, mažiausiai 175 žmonės žuvo, o dar 1 400 nukentėjo, pranešė medikai.

Iš griuvėsių gelbėtojams teko traukti aukas.<br>AFP nuotr.
Iš griuvėsių gelbėtojams teko traukti aukas.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 3, 2014, 3:49 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:49 PM

„Mažiausiai 175 žmonės žuvo per 6,5 balo žemės drebėjimą, o dar 181 dingo be žinios“, – nurodė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

Per žemės drebėjimą Džaotongo prefektūros Čiaodzia apygardoje griuvo pastatai, tad gyventojai karštligiškai ieškojo griuvėsiuose žmonių, rodo socialinėje žiniasklaidoje išplatinti vaizdai.

Kinijos naujienų tarnyba, antroji šalies oficiali naujienų agentūra, nurodė, kad buvo sužeista daugiau kaip 1 400 žmonių, o 12 tūkst. namų sugriuvo.

JAV geologijos tarnyba (USGS) pranešė, kad 16 val. 30 min. (11 val. 30 min. Lietuvos laiku) įvykęs drebėjimas buvo 6,1 balo ir kad jo epicentras buvo 11 km į šiaurės vakarus nuo Venpingo miesto. Hipocentras buvo palyginti negiliai, 10 km gylyje.

Pietvakarių Kinijoje susiduria Eurazijos ir Indijos tektoninės plokštės, tad drebėjimai šiame regione yra dažni.

1974 metais per 6,8 balo stiprumo drebėjimą tame pačiame rajone žuvo daugiau kaip 1,5 tūkst. žmonių.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pareiškė užuojautą Kinijos Liaudies Respublikos Prezidentui Xi Jinping dėl žemės drebėjimo Junanio provincijoje, nusinešusio daug žmonių gyvybių.

"Šios baisios katastrofos akimirką žuvusiųjų artimiesiems linkiu daug stiprybės ir ištvermės pakeliant šį likimo smūgį. Nuoširdžiai tikiu, kad nukentėjusieji ras jėgų įvekti šias sunkias valandas", - sakoma šalies vadovės užuojautoje.   Prezidentė Kinijos vadovui ir visiems šalies žmonėms palinkėjo stiprybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.