Siera Leonėje nesiliauja siautusi Ebolos hemoraginė karštinė

Siera Leonė Naujuosiuos metus pasitiko su naujomis Ebolos aukomis. Prezidentas Ernest Bai Koroma prašo žmonių šią savaitę melstis ir pasninkauti, skelbia „Euronews“.

Vakarų Afrika, kur užfiksuotas pagrindinis Ebolos protrūkis, nepamiršta ir ekonominių pasekmių.<br>AP nuotr.
Vakarų Afrika, kur užfiksuotas pagrindinis Ebolos protrūkis, nepamiršta ir ekonominių pasekmių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 2, 2015, 10:37 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 6:10 AM

PSO duomenimis, galimų ligos atvejų skaičius pasaulyje viršijo 20 tūkst. Iš viso užfiksuotos 7 905 mirtys, dar paaiškėjo kiti 317 mirtini atvejai po gruodžio 24 dienos, kai PSO pateikė savo paskutinius duomenis. Nuo tada 337 iš 476 laboratorijose patvirtintų atvejų užfiksuoti Siera Leonėje.

Nors ir paskelbtas karantinas, siekiant užkirsti kelią visa naikinančiam virusui, šalis ir toliau skaičiuoja mirštančius žmones. Vakarų Afrika, kur užfiksuotas pagrindinis Ebolos protrūkis, nepamiršta ir ekonominių pasekmių.

„Dar daug metų jusime Ebolos padarinius, – teigia vyresnysis Afrikos „Business Monitor International“ analitikas Daniel Richards. – Padarinius juntame ir dabar, kai trūksta investicijų į infrastruktūrą, jusime juos ir vėliau. Pernai visa karta vaikų nėjo į mokyklą. Ir mes puikiai žinome, kas įvyksta, kai vaikai neina į mokyklą. Jie gali ją mesti visam laikui.“

Suprasdama Ebolos grėsmę, tarptautinė bendruomenė tebesiunčia pagalbą, nors medicinos darbuotojai iš užsienio, lygiai taip pat kaip vietiniai medikai, suprato, kad nuo pavojingo viruso nėra apsaugotas nei vienas.

Paskutinis žinomas toks atvejis, užfiksuotas Didžiojoje Britanijoje, kur grįžusiai iš Siera Leonės slaugei nustatyta Ebolos viruso sukelta karštinė. Dabar ji gydoma Londone naudojant išgyvenusio nuo Ebolos žmogaus kraujo plazmą ir eksperimentinį antivirusinį vaistą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.