„Mano pasiūlymas Larinos baliui yra šokoladinis pyragas – klasikinis desertas, kurį gali valgyti absoliučiai visi! Net ir tie, kurie desertais mėgautis sau neleidžia!
2011 metais dirbau Kopenhagos AOC restorane, kuris turi vieną „Michelin“ žvaigždutę. Rengėme gimtadienio šventę, žinojome, jog vienas iš svečių yra alergiškas gliutenui. Taigi mano užduotis buvo pagaminti pyragą, kurio sudėtyje nebūtų nė kruopelytės miltų. Šis receptas buvo toks sėkmingas, kad jį visada gaminu įvairiems jubiliejams ir gimtadieniams. Taigi bemiltis grįžo su manimi į Lietuvą ir jo paragauti galima mano restorane „Lauro lapas“. Jis ypatingas dar ir tuo, kad bemiltis mūsų restorane yra nemokamas desertas. Šis receptas yra labai mielas mano širdžiai ir jo nenoriu gaminti tik kartais, todėl tiesiog imu ir dovanoju!” – sako Deivydas.
BEMILTIS ŠOKOLADINIS PYRAGAITIS
Reikia:
250 g juodojo šokolado
250 g cukraus
250 g sviesto
8 kiaušinių trynių
14 kiaušinių baltymų
Gaminimas:
Tryniai kartu su cukrumi išplakami iki purumo, kol susidarys vientisa masė.
Šokoladas ištirpdomas kartu su sviestu ir sumaišomas su trynių ir cukraus mase.
Baltymai lengvai išplakami, iš lėto į juos įsukama prieš tai gauta masė. Viskas išsukama.
Viskas atskiriama į dvi dalis – viena jų padedama į šaldytuvą, kita – pašaunama į iki 180 laipsnių C įkaitintą orkaitę 22 minutėms.
Iškepta dalis atvėsinama ir ant jos užpilama masė iš šaldytuvo. Visas pyragas atšaldomas, jį galima valgyti po 24 valandų. Patiekiamas pabarsčius kakava.
Itin paprasta, bet verta dėmesio.