Sveikos mitybos taisyklės

Žinia, būtina laikytis tam tikro mitybos režimo, norint ne tik stiprinti savo sveikatą, bet ir palaikyti normalią endokrininės sistemos veiklą. Anot dietologų, būtų idealu, jei žmogus valgytų kas tris valandas. Priklausomai nuo jūsų gyvenimo ritmo, maitintis reikėtų šiomis valandomis: 9 valandą ryto – pirmieji pusryčiai, 12 valandą – priešpiečiai, 15 valandą – pietūs, 18 valandą – pavakariai, o 21 valandą – vakarienė, rašo kp.ru.

Jei nežinote, ar turėsite laiko pavalgyti, įsidėkite į rankinę riešutų ar džiovintų vaisių.<br>123rf
Jei nežinote, ar turėsite laiko pavalgyti, įsidėkite į rankinę riešutų ar džiovintų vaisių.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:19 PM

Blogiausia – pulti prie maisto kaip išalkusiam vilkui. Tada suvalgysite daug daugiau nei reikalauja organizmas. Juk sotumo signalas į smegenis ateina tik praėjus 20 minučių po to, kai jūs atsisėdote prie stalo. Įsivaizduokite, kiek galima suvalgyti per 20 minučių ir to nė nejausti.

„Yra dar vienas svarus argumentas mitybos režimo naudai, – pasakoja psichoendokrinologė Natalija Gridasova. – Kai mes jaučiame stiprų alkį, cukraus lygis kraujyje yra žemas. Greitai ir daug maisto prisikišus į skrandį, cukraus lygis kraujyje gerokai pašoksta. Tai reiškia, kad išmetama labai daug insulino hormono, o nepastovus šio hormono lygis kenkia sveikam organizmui. Veido oda tampa nelygi, gali atsirasti spuogų, inkštirų, nemalonus kvapas iš burnos. Todėl, jei nežinote, ar pavyks dienos metu normaliai pavalgyti, įsidėkite į rankinę sausą davinį. Pavyzdžiui, grūdų batonėlį, riešutų pakuotę, džiovintų vaisių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.