Tikroms šeimininkėms - netradiciniai blynų receptai

Blynų ir žiemos šventei – Užgavėnėms reikia tinkamai pasiruošti. Nusibodusius blynų ir blynelių receptus siūlome paįvairinti, kad šventinis stalas nebūtų nuobodus. Portalo lrytas.lt skaitytojams pateikiame geriausius ir pačių išbandytus blynų receptus.

Portalo lrytas.lt skaitytojams pateikiame geriausius ir pačių išbandytus blynų receptus.<br>123rf
Portalo lrytas.lt skaitytojams pateikiame geriausius ir pačių išbandytus blynų receptus.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2013, 2:23 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:16 AM

Blynai iš medaus ir kefyro

Sudėtis:

kefyras 3 stiklinės;

kiaušiniai 3 vnt.;

kvietiniai miltai 3 stiklinės;

medus 2 šaukštai;

alyvuogių aliejus 3 šaukštai;

soda 1/3 šaukštelio (tiesiog pasemkite peilio galiuku);

druska ½ šaukštelio;

Gaminimas:

1. Kiaušinių trynius su medumi ir druska suplakite plakikliu. Nenustodami plakti supilkite kefyrą, lėtai suberkite miltus, sodą ir maišykite, kol gausite vientisą tešlą.

2. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus, kol virs baltomis putomis, ir įmaišykite į tešlą.

3. Keptuvėje įkaitinę augalinį aliejų šaukštu dėkite tešlą nedidelėmis porcijomis ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol apskrus.

Patarimas. Jei nėra medaus, galima naudoti cukrų. Nepadauginkite sodos – kitaip blynai įgis muilo skonį. Skanu ir su grietine, ir su uogienėmis, ir su tuo pačiu medumi.

Varškės ir morkų blynai

Sudėtis: varškė 250 g; morkos 100 g; cukrus 60 g; kiaušiniai 1 vnt.; kvietiniai miltai 100 g; druska.

Gaminimas: Kiaušinį ištrinti su cukrumi ir varške. Sutarkuoti morką ir įdėti į kiaušinio ir cukraus masę. Įberti šiek tiek cukraus. Supilti miltus ir gerai išmaišyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir dėti po šaukštą masės. Kepti kiekvieną pusę apie pusantros minutės.

Blynų pyragas su apelsinais

Sudėtis: kvietiniai miltai smulkiausi 150 g, pienas 200 ml, kiaušiniai 2 vnt., 1 kiaušinio trynys, sviestas 50 g, druska.

Įdarui: 150 g graikinių riešutų,  50 g cukraus,  150 g miltelinio cukraus,  150 g apelsinų džemo,  4 apelsinų

Gaminimas: Į miltus įmuškite du kiaušinius ir trynį, supilkite pieną, įberkite šiek tiek druskos ir gerai išplakite. Tešla turi būti skystoka (jei pasirodys per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens). Keptuvėje išlydykite sviestą, iškepkite blynus. Sumalkite riešutus ir sumaišykite juos su cukrumi. Įdėkite į lėkštę vieną blyną ir užberkite maltų riešutų su cukrumi. Uždėkite antrą blyną, užtepkite apelsinų džemo. Tada – trečią blyną, ant šio uždėkite griežinėliais supjaustyto apelsino. Ant viršaus atsargiai užspauskite ketvirtą blyną. Sluoksniuotą blynų pyragą apibarstykite milteliniu cukrumi, tarkuotomis apelsinų žievelėmis ir papuoškite likusiais apelsinų gabalėliais. Patiekite su plakta grietinėle. Kad pajustumėte visą skonio paletę, trumpam pamirškite skaičiuoti kalorijas.

Džiūvėsėlių blynai

Sudėtis: kiaušiniai 4 vnt. džiūvėsėliai 1 stiklinė, kvietiniai miltai 2 šaukštai, svogūnai 1 vnt., prieskoniai mišinys, vanduo,  aliejus.

Gaminimas: Į dubenį muškite kiaušinius, išplakite, berkite smulkiai supjaustytą svogūną, džiūvėsėlius, miltus, skaninkite prieskoniais. Maišydamos pilkite vandens, kad tešla nesupultų. Karštame aliejuje iškepkite blynus.

Blyneliai su alumi

Sudėtis: kvietiniai miltai 300 g, alus 1/2 l, kiaušiniai 3 vnt., grietinė 1 šaukštas, druska pagal skonį, cukrus pagal skonį, džiūvėsėliai pienas, aliejus.

Gaminamas: 2 kiaušinių trynius ištrinkite su grietine. Įberkite druskos ir cukraus. Įpilkite stiklinę alaus ir viską išplakite. Berkite miltus, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų, supilkite likusį alų. Išplaktus 2 kiaušinių baltymus taip pat krėskite į tešlą, viską dar kartą išmaišykite. Šaukštu pilkite blynelių tešlą į karštą lašiniais suteptą keptuvę, stenkitės, kad blynelis būtų kuo plonesnis. Apkepkite iš vienos pusės. Apkepusią pusę gardinkite įdaru: mėsos paštetu, džemu, varške ir t.t. Blyną suvyniokite į vamzdelį, pamirkykite likusio kiaušinio ir pieno mišinyje, apiberkite džiūvėsėliais ir apkepkite. Blynelius galima paruošti iš anksto ir vėliau prieš tiekiant tiesiog pašildyti orkaitėje.

SKANAUS!

Daugiau įvairių receptų rasite ČIA ir prisijungę prie mūsų paskyros socialiniame "Facebook" tinkle.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.