Juodi tagliatelle su viskyje prigirdyta lašiša
Juodiems tagliatelle makaronams reikės:
250g kietagrūdžių kviečių miltų
50g manų kruopų
3 kiaušiniai
2g sepijų rašalo
Į dubenį supilti miltus, manų kruopas, sepijų rašalą. Viską išmaišyti ir įmušti kiaušinius. Išminkyti tešlą, suformuoti kamuoliuką ir įvynioti į maistinę plėvelę. Tešlą įdėti į šaldytuvą ir palikti pailsėti bent 15 minučių. Išėmus iš šaldytuvo, iškočioti 2-3 mm storio lakštą, gausiai apiberti miltais, suvynioti ir supjaustyti 1-1,5cm pločio juostelėmis. Makaronus lengvais pirštų judesiais atskirti ir išvynioti. Užvirti vandenį, negailint priberti druskos ir virti apie 1-2 minutes.
Padažui:
100g lašišos (šviežios, rūkytos arba sūdytos)
½ stiklinės grietinės
50g sviesto
Alyvuogių aliejaus
Viskio
½ citrinos
druskos, pipirų
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sviestą, įdėti česnaką ir apkepti. Kubeliais pjaustytą lašišą sudėti į keptuvę ir apkepti, užpilti viskiu ir uždegti. Kai alkoholis nugaruos ir liepsna užges, sudėti grietinę, išspausti citrinos sultis, pagardinti druska ir pipirais. Į keptuvę sudėti išvirtus makaronus, viską sumaišyti ir patiekti.
Skanaus!