Juodi tagliatelle su viskyje marinuota lašiša (receptas)

Vieniems Helovynas yra tiesiog šventė, atklydusi iš Vakarų, o kitiems – proga pažaisti spalvomis ir skoniais. Naujasis kulinarijos lofto „Čiop Čiop“ šefas italas Gian Luca Demarco ragina nebijoti neįprastų spalvų virtuvėje ir išbandyti juodus makaronus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 7:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:41 PM

Juodi tagliatelle su viskyje prigirdyta lašiša

Juodiems tagliatelle makaronams reikės:

250g kietagrūdžių kviečių miltų

50g manų kruopų

3 kiaušiniai

2g sepijų rašalo

Į dubenį supilti miltus, manų kruopas, sepijų rašalą. Viską išmaišyti ir įmušti kiaušinius. Išminkyti tešlą, suformuoti kamuoliuką ir įvynioti į maistinę plėvelę. Tešlą įdėti į šaldytuvą ir palikti pailsėti bent 15 minučių. Išėmus iš šaldytuvo, iškočioti 2-3 mm storio lakštą, gausiai apiberti miltais, suvynioti ir supjaustyti 1-1,5cm pločio juostelėmis. Makaronus lengvais pirštų judesiais atskirti ir išvynioti. Užvirti vandenį, negailint priberti druskos ir virti apie 1-2 minutes.

Padažui:

100g lašišos (šviežios, rūkytos arba sūdytos)

½ stiklinės grietinės

50g sviesto

Alyvuogių aliejaus

Viskio

½ citrinos

druskos, pipirų

Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sviestą, įdėti česnaką ir apkepti. Kubeliais pjaustytą lašišą sudėti į keptuvę ir apkepti, užpilti viskiu ir uždegti. Kai alkoholis nugaruos ir liepsna užges, sudėti grietinę, išspausti citrinos sultis, pagardinti druska ir pipirais. Į keptuvę sudėti išvirtus makaronus, viską sumaišyti ir patiekti.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.